atp montreal

Borna Ćorić je pobijedio Martineza; sada ga čeka svjetski broj 1!

07.08.2024 u 23:10

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić (ATP - 94.) koji se kroz kvalifikacije probio do glavnog turnira turnira Masters 1000 serije na tvrdoj podlozi u Montrealu, u srijedu je izborio nastup u drugom kolu pobijedivši Španjolca Pedra Martineza (ATP - 45.) sa 6-4, 6-4.

Borni Ćoriću je ovo druga ovogodišnja pobjeda nad 27-godišnjim španjolskim tenisačem, od kojega je u dva seta bio bolji i na dvoranskom turniru u Montpellieru, početkom veljače.

Borna je odlično ušao u meč i poveo sa 4-0. Martinez je uspio vratiti jedan 'break' zaostatka i došao do 5-4. No, kad je Ćorić servirao za prvi set ostavio je suparnika bez poena. U drugom setu Ćorić je šestom gemu spasio dvije 'break'-lopte (15-40), potom oduzeo servis Martinezu, ali je u osmom gemu izgubio prednost. Novim 'breakom' u devetom gemu, Borna je došao do servisa za pobjedu i iskoristio prvu meč-loptu.

Ćorić je u ovom meču zabio 12 asova uz 66% pogođenih prvih servisa te realizirao sve četiri prilike za 'break'. Ovom pobjedom, 27-godišnji Zagrepčanin je izborio meč protiv prvog tenisača svijeta, Talijana Jannika Sinnera, koji je bio slobodan u prvom kolu, a posljednji natjecateljski meč je odigrao prije mjesec dana u četvrtfinalu Wimbledona, gdje je poražen od Rusa Daniila Medvjedeva.

Ćorić je protiv Sinnera igrao jednom, prije dvije godine na turniru sa zemljanom podlogom u Monte Carlu, a Talijan je pobijedio u tri seta.

Cup tree provided by Sofascore