VAMOS!

Budućnost je sada; nezaustavljivi Alcaraz razbio Đokovića i osvojio Wimbledon!

14.07.2024 u 17:40

Bionic
Reading

Španjolski tenisač pobijedio je drugog nositelja Novaka Đokovića (6:2, 6:2, 7:6) i došao do druge uzastopne pobjede u Engleskoj. Time je i spriječio Đokovića da se izjednači s Rogerom Federerom s rekordnih osam naslova

Carlos Alcaraz bio je u nezaustavljivoj formi u finalu ovogodišnjeg Wimbledona, trećeg Grand Slam turnira sezone. Branitelj naslova u finalu je pomeo Novaka Đokovića u tri glatka seta (6:2, 6:2, 7:6) i došao do drugog uzastopnog naslova na engleskoj travi.

Za razliku od lanjskog finala, kada je Španjolac slavio u pet mučna seta, nakon četiri sata i 42 minute igre, danas smo gledali jedno od najdominantijih finala u recentnoj povijesti. Alcaraz je Đokoviću dopustio tek 10 gemova i dotukao ga je nakon dva i pol sata igre.

  • +34
Novak Đoković - Carlos Alcaraz, finale Wimbledona (14.7.2024.) Izvor: EPA / Autor: Tolga Akmen

Bila je to dominacija od početka do kraja za mladog Španjolca; Đoković, koji je kroz cijeli turnir vukao problem s ozljedom, jednostavno nije mogao parirati Alcarazovoj energiji i snazi. Jedino je u trećem setu koliko-toliko držao priključak, ali i tu je morao spašavati meč nakon što mu je Alcaraz na 4:4 oduzeo servis.

Đoković je uzvratio uslugu u sljedećem gemu, došavši do prvog breaka u meču. Alcaraz je na 5:4 imao 40:0 i tri meč lopte, ali je sedmerostruki osvajač turnira osvojio pet uzastopnih poena i izjednačio na 5:5, a potom odmah i realizirao vlastiti servis za 6:5. Alcaraz je napravio isto u sljedećem, pa se treći set odlučivao u tie-breaku.

Alcaraz je oduzeo Đokovićev servis u tie-breaku pri rezultatu 2:1, ali je Nole uzvratio istom mjerom na 3:2. Pa ipak, Španjolac je nakon toga otišao na 6:4 i iskoristio svoju četvrtu meč loptu. Drugo finale u dvije godine protiv istog suparnika, druga pobjeda. Alcaraz je novi kralj Wimbledona.