SUPERSPORT HNL

Carević upozorio na po njemu najboljeg igrača lige: Teško ga je čuvati, raznovrstan je

05.10.2024 u 13:42

Bionic
Reading

Hajduk u nedjelju na Poljudu čeka Šibenik (18.30, MAXSport1, MAXtv) u utakmici 9. kola SuperSport HNL-a, a susret je najavio trener gostiju, Mario Carević

Mario Carević nada se ugodnoj, opuštenoj atmosferi na Poljudu, kada će njegov Šibenik doći na noge drugoj momčadi prvenstva, Hajduku.

'Volio bih da nema tenzija, nije mi prirodno da je takav animozitet između dva dalmatinska grada i kluba. Međutim, kao pojedinac ne mogu utjecati na to. U moje vrijeme, koliko se sjećam, nije bilo tako. Žao mi je što je tako. Svi bismo trebali smirivati tenzije', rekao je.

'Što se tiče Hajduka, u njemu sam proveo skoro 20 godina. To je moj klub, on me odgojio. Što ću kriti svoj identitet? Ali sada sam u profesionalnoj ulozi, godinama se borim kako bih ušao u prvu ligu. Ovo mi je izazov. Sada sam trener Šibenika i fokusiran sam da izvučem maksimum i da skupljamo bodove.'

'Hoću li jednog dana biti trener Hajduka? Nemam pojma. Ja sam tip koji nema dugoročne planove, idem iz dana u dan, maksimalno sam posvećen poslu. Kamo će me to odvesti i koji je moj limit, nemam pojma. Nisam opterećen da negdje moram završiti. Vrijeme će pokazati. Sad sam fokusiran na Šibenik', dodao je.

  • +34
Šibenik - Istra 1961 (27.9.2024.) Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Međutim, Šibeniku ne ide najbolje; u posljednje tri utakmice nije zabio pogodak.

'Vi gledate na jedan način, ja na drugi. Igrali smo s Rijekom, Istrom koja je fantastična bloku unatoč tome što je imala igrača više. Ni teren nam nije bio saveznik. Ali da, zadnja trećina je moja odgovornost. Nedostaje nam i kreacija. Kao trener na neke stvari mogu minimalno utjecati, ali na neke ne mogu. Radit ćemo na tome. Ali tu smo gdje jesmo', rekao je.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Volio bih da su procjene realnije, to su klubovi koji godinama igraju prvu ligu s istim sastavom, uz par nadopuna. Svjestan sam nedostataka, ali ne mogu biti nezadovoljan. Svaki bod nam je bitan. Utakmice koje ne možeš pobijediti, bitno nam je da ne izgubimo.'

Smatra da će najopasnije biti protiv Marka Livaje:

'Livaja je za mene najbolji igrač lige. Teško ga je čuvati, raznovrstan je i daje u golovima i realizaciji. Daš li Ivanu Rakitiću prostor, ima ideju kakvu dugo nisam vidio, taj međulinijski pas i dijagonala iz koraka od 70 metara. Dobri su u prvoj fazi s Ivanom Lučićem, koji dobro igra nogomet, te Filipom Krovinovićem i Raketom koji se spuštaju', zaključio je Šibenikov trener.