PONOSAN

Černi nakon srebra: 'Pariz očito ima tu nekakvu čar'

07.09.2024 u 23:09

Bionic
Reading

'Ovo srebro je za moje roditelje, mog trenera, prijatelje za moje Grubišno Polje', rekao je naš posljednji paraolimpijac s medaljom

Medalja iz Tokija je bila za mene, a ovo srebro je za moje roditelje, mog trenera, prijatelje, za moje Grubišno Polje, kazao je hrvatski paraolimpijac Deni Černi nakon što je osvojio srebrnu medalju u bacanju kuge na Paraolimpijskim igram u Parizu ostvarivši rezultat karijere.

Svega nekoliko sati nakon što je Dino Sinovčić doplivao do bronce na 100 metara leđno (S6), za sjajnu završnicu pariških igara za hrvatski parasport pobrinuo se Černi osvojivši srebro u bacanju kugle u kategoriji F33 s novim osobnim rekordom 12.18m.

'Ovo je najveći trenutak u mojoj karijeri, presretan sam. Brončana medalja iz Tokija je bila za mene, a ovo srebro je za moje roditelje, mog trenera, prijatelje za moje Grubišno Polje,' kazao je Černi nakon uspjeha karijere.

Černi je prije tri godine bio brončani u Tokiju, a Pariz mu je očito sretan, jer je prošle godine u glavnom francuskom gradu osvojio i broncu na svjetskom prvenstvu. Na Stade de Franceu je sada otišao stepenicu više.

'Pariz očito ima tu nekakvu čar da ja osvojim medalju. Nekako mi leži,' kazao je sa smiješkom.