dolazi rijeka

Četiri dana prije derbija Poljud je rasprodan, a broj članova Hajduka ide prema rekordu

25.01.2024 u 08:24

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka drugi dio sezone otvaraju utakmicom protiv Rijeke koja se u okviru 20. kola SuperSport HNL igra na Poljudu, u nedjelju s početkom u 17.45 sati (MAXSport 1, MAXtv)

Još u večernjima satima srijede Hajduk je objavio da je Poljud raspordan. Istovremeno broj članova je narastao do 77 tisuća za svega 24 dana 2024. godine. Podsjetimo, prošle godine Hajduk je oborio rekord u kolovozu (90.521 član), dok je 2023. završio s više od 105 tisuća članova. Sudeći po početku ove godine taj rekord neće dugo trajati.

'U ovom trenutku nema više slobodnih mjesta za prvenstveni susret Hajduk – Rijeka! Članovi i pretplatnici su po tko zna koji put ispunili Poljud do posljednjeg mjesta!', objavili su iz Hajduka na Facebooku.

Hajduk u nastavak sezone ulazi s prvog mjesta na prvenstvenoj tablici i s 41 bodom iz 19 odigranih utakmica, tri više od drugoplasirane Rijeke te sedam više od trećeplasiranog Dinama koji ima utakmice manje.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Hajdukov trener za ovu utakmicu sigurno ne može računati na Ismaela Dialloa koji je u posljednjem susretu prvog dijela sezone dobio treći žuti karton, a trenutno je odsutan i zbog nastupa Obale Bjelokosti na afričkom kupu nacija. Zbog ozljeda i dalje nema Darija Melnjaka, Ferra te Ivana Perišića koji se nedavno priključio Hajduku.

Hajduk i Rijeka u aktualnoj sezoni odigrali su dva međusobna susreta, a u obje utakmice domaćin je slavio s minimalnih 1:0. 

Glavni sudac utakmice je Patrik Kolarić iz Čakovca, pomagat će mu Goran Pataki iz Đakova i Ivan Starčević iz Bjelovara, a četvrti sudac je Oliver Romić iz Osijeka. VAR sudac je Ante Čuljak, a asistent VAR suca Ivan Vučković - obojica iz Zagreba. 

Standings provided by Sofascore

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.