ambiciozno

Cibona najavila pobjedu protiv Zadra, domaće trofeje i doigravanje ABA lige

19.09.2024 u 13:29

Bionic
Reading

Danas je u Košarkaškom centru Dražen Petrovića održana press konferencija povodom nadolazeće košarkaške sezone. Svoje su viđenje podijelili treneri Chris Thomas i Bariša Krasić te kapetan momčadi Krešimir Radovčić

Govorili su o očekivanjima u novoj sezoni te najavili sutrašnju utakmicu protiv Zadra, koja se igra u sklopu ABA lige, s početkom u 21:00 sat.

Trener Chris Thomas izrazio je zadovoljstvo pripremama i istaknuto kako je fokus momčadi na snažnom timskom načinu igre.

'Bit ćemo momčad koji igra čvrsto, snažno i natjecateljski u svakoj akciji i utakmici. Sutra na očekuje susret sa Zadrom, ekipom koja je prošle godine osvojila hrvatsku ligu i imala nevjerojatnu sezonu u ABA ligi. Znamo koliko su talentirani i koliko su dobro vođeni' izjavio je Thomas, aludirajući na snagu protivničkog sastava.

Naglasio je i važnost timske kohezije, posebice u obrani.

'Za nas je ključno da u svakom trenutku igramo zajedno i komuniciramo na visokoj razini, osobito u obrani. Naša glavna zadaća ove sezone bit će kontinuirani rast i razvoj, s fokusom na svaki trenutak igre', dodao je, obećavajući navijačima atraktivan i dinamičan stil igre.

Slično mišljenje podijelio je i Bariša Krasić, pomoćni trener momčadi, koji je podvukao kako je iza njih uspješan pripremni period i istaknuo ambiciozne ciljeve za nadolazeću sezonu.

'Zadržali smo ključne igrače i doveli kvalitetna pojačanja, što je rezultiralo ekipiranjem konkurentne ekipe. U ABA ligi ciljamo na plasman među osam najboljih, dok je u hrvatskom prvenstvu ambicija jasna – titula prvaka i osvajanje Kupa Hrvatske', izjavio je Krasić. Posebno je istaknuo razvoj mladih igrača, poput Katanovića, Pavkovića, Jakića i Bubala, čiji se napredak prati s velikim očekivanjima. Što se tiče utakmice protiv Zadra, Krasić je upozorio na izazov koji njihovi protivnici donose:

'Dobro smo se pripremili i očekujemo pobjedu.'

Kapetan momčadi, Krešimir Radovčić, također se osvrnuo na početak sezone, ističući kako je cijela ekipa nestrpljivo iščekivala početak natjecanja.

'Svi smo s nestrpljenjem iščekivali početak nove sezone, posebno nakon prošle izazovne godine. Naš stil igre bit će osvježen i prilagođen novim okolnostima', rekao je Radovčić. Osvrnuvši se na sutrašnju utakmicu, Radovčić je nadodao kako je pred njima utakmica koja uvijek nosi poseban naboj.

'Njihova momčad je doživjela promjene, ali i dalje ostaju snažni protivnici. Očekujemo borbenu utakmicu s malo poena, jer su derbiji uvijek teški i na nož.'