samo za tportal

Ćiro Blažević prisjetio se važnog detalja vezanog za Maroko: Da, i zato sam jako oprezan uoči ove utakmice!

Bionic
Reading

Ove srijede, od 11 sati po srednjoeuropskom vremenu, Hrvatska u Dohi igra prvu utakmicu na ovom svjetskom prvenstvu. S druge strane bit će Maroko, nezgodna reprezentacija koja je s velikim ambicijama stigla u Katar.

Hrvatska i Maroko dosad su igrali samo jednom. Bilo je to još 1996. godine, u prosincu, na prijateljskom turniru u Casablanci.

Nakon što je dvoboj okončan remijem 2:2, naši su reprezentativci bili uspješniji u izvođenju kaznenih udaraca te su s ukupnih 7:6 slavili protiv Maroka.

Izbornik je tada bio legendarni Miroslav Ćiro Blažević, koji je s reprezentacijom na Euru tog ljeta prošao skupinu, ali je zapeo u četvrtfinalu protiv Njemačke.

No, vrlo brzo, Ćiro je s reprezentacijom, u ljeto 1998. godine, naplatio 'nepravdu' i stigao do svjetske bronce. Na turniru u Francuskoj, u prvom je kolu svladana Jamajka. I zna Ćiro koliko je važnost tog prvog dvoboja.

'Pritisak je neminovan. Jer ako nema pritiska znači da si suparnika shvatio neozbiljno. A Marokanci su sve, samo ne neozbiljan suparnik. Znam to još s tog turnira, gdje je bio pravi 'rat' na terenu. Mi smo poveli 2:0, ali oni se nisu predavali i stigli su do izjednačenja. I zato sam jako oprezan uoči ove utakmice', javio se Miroslav Ćiro Blažević za tportal dodavši: 'Treba imati u svijesti potreban apsolutni angažman, da ne bi ostalo ni trunke slučajnosti'.

Pitali smo Ćiru kako bi on riješio eventualne dvojbe oko drugog stopera, desnog krila i 'špice', ali odgovor je bio vrlo jasan.

'To nije moj posao. To je posao izbornika Dalića. On je taj koji ima najbolji uvid u stanje igrača. I njegova je odgovornost najveća, koju 11-oricu poslati na teren. Ali siguran sam da on sve to jako dobro zna, da ima posloženo sve što treba'.

Znači, nema dvojbe da će Hrvatska slaviti protiv Maroka?

'A sine, što bih ja sad trebao reći? Da nećemo pobijediti? Nemoj me zaje...'.

OK. Onda pobjeda po pobjeda, pa da dođemo opet do finala?

'Sve je moguće. Treba iskoristiti svaku, pa i najmanju šansu, najmanji detalj, koji bi nam pružio priliku da odemo do finala', zaključio je legendarni Ćiro.

  • +41
SP u nogometu, Katar, Doha, ceremonija otvaranja, 20.11.2022. Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal