bit će bolje

Dalić objasnio zašto je izvadio igrača na poluvremenu: Tri dana sam govorio...

05.09.2024 u 23:36

Bionic
Reading

Izbornik Zlatko Dalić je nakon poraza od Portugala 1:2 bio vrlo smiren u komentaru događanja na terenu. Pojasnio je gdje se griješilo

'Imali smo loš ulazak u utakmicu, dosta grešaka u fazi obrane, imali smo par loših reakcija, nismo izlazili na igrače u zoni šuta. To smo uvježbavali', rekao je Dalić i nastavio:

'Kasnije smo se vratili u igru i uspjeli odigrati nešto. Mislim da nije bilo toliko loše, žao mi je što nismo zabili gol. Drugo poluvrijeme je bilo bolje. Rekao sam da treba vremena za promjenu sustava, treba treninga. Bilo je malo sporih reakcija, ali u drugom poluvremenu smo popravili. To je jedan od načina kako ćemo igrati dalje. Fali nam dubine, okomitosti.'

Tri dana sam govorio...

Dalić je nakon 45 minuta zamijenio Pongračića, pojasnio je taj potez:

'Marin je imao neke loše reakcije, bilo je dosta sporo. Kod prvog gola reakcija je bila baš reakcija. Tri dana sam govorio da ne smijemo biti daleko od igrača, a on pusti suparnika da primi loptu. Tu nismo štimali pa smo uveli Ćaleta-Cara i bilo je bolje.

On je budući hrvatski centarfor

Prokomentirao je i vrlo dobar nastup debitanta Igora Matanovića:

'Na treningu je pokazao da ga možemo staviti. Napada loptu kao napadač, pet puta je skočio, šutirao... On je budući hrvatski centarfor.

  • +59
Portugal - Hrvatska (5.9.2024.) Izvor: Pixsell / Autor: Joao Rico/PIXSELL

Moramo dobiti Poljake

Za kraj je najavio sljedeći susret Hrvatske, onaj koji Vatrene očekuje u nedjelju u Osijeku protiv Poljske:

'Vidjet ćemo kakva će situacija biti. Ne znam hoćemo li igrati s četiri nazad ili s trojicom. Moramo tu utakmicu dobiti. Oni koji su ušli u igru su pokazali kvalitetu. Mislim da Hrvatska ima dobre mlade igrače, treba ih forsirati, dati im mogućnost da igraju, trebaju ispravljati pogreške. Zadnjih pola sata je pokazalo da imamo moć i kvalitetu.

Standings provided by Sofascore