oi pariz - veslanje

Damir Martin nakon utrke otkrio: Ubijala me neizvjesnost...

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 27.07.2024 11:01
  • Objavljeno 27.07.2024 u 11:03
Bionic
Reading

Hrvatski veslač Damir Martin plasirao se u subotu u četvrtfinale samca na Olimpijskim igrama u Parizu. Martin je u svojoj kvalifikacijskoj skupini bio drugi s vremenom 6:54.83, dok je najbrži bio Rumunj Mihai Chiruta (6:51.51), a Litavac Giadrius Bieliauskas treći (7:00.96)

Nakon utrke je Damir Martin dao izjavu za HRT.

'Drago mi je što znam gdje sam sad. Ubijala me neizvjesnost od zadnje regate do sad. Znao sam da napredujem, ali ne i koliko', kazao je Martin te dodao:

'Zadovoljan sam početkom utrke i prijelaznom u sredinu. Ništa se nisam čuvao, tiskao sam se koliko je išlo. Pokušao sam stisnuti Rumunja, vidjeti kako diše, ali vidim da diše. Trebat ću doraditi nastup kako bih ga dobio.'

U ponedjeljak je četvrtfinale...

'Zadovoljan sam, dobro sam se oporavio. Za tri dana je iduća utrka, četvrtfinale. Sad je već bila ozbiljna borba, ali nema više laganih utrka, ovo su Olimpijske igre. Nadam se da će vrijeme biti malo ljepše, iako ni ovo nije loše. Idemo utrku po utrku', kaže Martin te zaključuje:

'Igre uvijek izvuku postotak više koji se negdje skriva. Kako se finale bliži, taj je postotak viši. Još imam nešto baruta u rezervi kako bih eksplodirao kad će trebati. Sada sam procijenio da za to nije bilo potrebe.'

Za 36-godišnjeg Damira Martina ovo su četvrte Olimpijske igre, a do sada je osvojio tri medalje - 2012. je u Londonu osvojio srebro s četvercem, 2016. u Rio de Janeiru srebro u samcu i i 2021. u Tokiju broncu također u samcu.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal