SHNL - 6. KOLO

Danas igraju dva 'davljenika', ali i dva hita lige; evo gdje gledati ove utakmice

15.09.2024 u 09:22

Bionic
Reading

Ove nedjelje igraju se posljednje dvije utakmice 6. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige. Osijek će na svojoj Opus Areni od 17.30 sati dočekati Slaven Belupo, dok će kolo na Šubićevcu, od 20 sati, zatvoriti Šibenik - Varaždin

OSIJEK - SLAVEN BELUPO (17.30 sati, MAXSport 1, MAXtv)

S obzirom na vrlo skroman dosadašnji bodovni učinak, jasno je da svi Osijekovi navijači očekuju prvu ligašku pobjedu ove sezone. To je uoči ovoga dvoboja poručio i trener Federico Coppitelli.

'Da, govorimo to praktički stalno u našim najavama. Vrijeme prolazi i moramo početi pobjeđivati. Uvijek je to poruka koju šaljemo našim navijačima koji nas podržavaju, da je vrijeme da i mi osjetimo tu strast pobjede u HNL-u. To vrijedi za našu momčad, stručni stožer i sve ljude koji rade u klubu. Već sam pričao o tomu da smo prolazili manje i veće prepreke kroz ovo razdoblje, ponekad nam je i sreća okrenula leđa. No, sada nije vrijeme za razgovor o prošlosti, nego za utakmicu koju igramo u nedjelju. U njoj baš jako želimo pobijediti i pružiti tu radost svima koji vole NK Osijek', istaknuo je šef stručnog stožera.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

A evo što Talijan misli o suparniku, koji je posljednji na ljestvici, ima također samo jedan bod, no sigurno nije slaba, a još manje neiskusna momčad. Naprotiv…

'U završnici prijelaznog roka Slaven Belupo je angažirao dosta igrača, promijenili su momčad i imaju iskustvo s dva vrlo dobra napadača. Jednoga od njih Karla Butića jako dobro poznajem jer sam ga trenirao u Torinu dok je bio tamo u kadru U-20. Bio sam mu trener u sezoni u kojoj je zabio 30 golova tako da znam za njegove kvalitete. Sada je za nas najvažniji taj prvi korak na putu ka pobjedi jer kada do nje dođemo, kao mlada momčad, znam da se nećemo zaustaviti tako lako'.

Na klupi Farmacueta, po prvi put u prvenstvenoj utakmici (op.a. sjedio je neki dan na ogledu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa protiv Kustošije), bit će Mario Kovačević.

'Odigrali smo jednu službenu utakmicu, veseli me da smo pobijedili. Znamo što nas čeka u Osijeku, i mi i oni smo u podjednakom stanju. I oni su počeli igrati s jednom ekipom na početku sezone, glavni igrači poput Miereza i Nejašmića su otišli iz kluba, a doveli su četiri dobra i kvalitetna igrača. Bit će nam teško njih analizirati, ali i mi se slažemo od početka prvenstva', rekao je Kovačević, te najavio što očekuje (k)od Osijeka.

'Imam određenu viziju za Osijek. Mislim da smo Kustošiju solidno odradili, iako smo svjesni da to treba biti još bolje i kvalitetnije. Svaka utakmica je nova taktika, pogledat ćemo još i zadnje Osijekove utakmice, i napravit ćemo sve da ekipa bude dobro taktički pripremljena. Kad je u pitanju formacija, nikad nisam previše mijenjao u svojim dosadašnjim ekipama, ali ovdje tek tražimo sustav koji će najbolje odgovarati igračima. Ima tu puno novih igrača, vidjet ćemo hoćemo li igrati s tri ili četiri iza, ovo sve u sredini i fazi napada je nekako slično. Ima tu igrača koji su u prednosti u odnosu na druge. No, 11 koji krenu protiv Osijeka plus pet izmjena, moramo biti svjesni da neki igrači još ne mogu igrati 90 minuta, moramo vidjeti tko će početi, a tko će naknadno ući. I tih pet zamjena bit će jako bitno'.

Slaven Belupo - Istra 1961 0:1 (sažetak) Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

ŠIBENIK - VARAŽDIN (20 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Sraz Šibenika i Varaždina duel je dvaju ugodnih iznenađenja dosadašnjeg dijela SHNL-a. Šibenčani su skupili već devet bodova, Varaždinci imaju samo bod manje. I zato ne treba čuditi kako je šibenska publika željna nogometa o čemu svjedoči i podatak da je već u subotu prodano više od 1000 ulaznica.

Dakle, momčad trenera Marija Carevića imat će lijepu podršku:

'Iskreno, i mene jako veseli što ćemo napokon zaigrati na Šubićevcu. Doma smo inspirirani, nadahnuti i zato očekujem dobar rezultat protiv Varaždina. Varaždin je defanzivno jako organizirana momčad, dok prema gore imaju četvoricu klasnih igrača koji su jako nezgodni. Uz sve to, u vrlo dobrom su momentu', rekao je Carević, te najavio neke promjene u sastavu.

'Što se pojedinačnog učinka igrača tiče to ću iskomunicirati sa svakim pojedinačno. Jasno je da su se neki približili početnom sastavu dok su se neki udaljili. Od nekih igrača očeujem puno više. Svaki trening i svaka utakmica su prigoda za dokazivanje.U nogometu sestvari brzo mijenjaju. Danas vas nema na mapi, a već sutra možete biti u svim kombinacijama. Konkretno, što se Delića tiče, jako mi je drago zbog njegovog učinka u kupu. On trenira i jako dobro, a otprije se zna kako posjeduje kvalitetu. I 17- godišnji Kulušić je odlično regirao kada je ušao i upisao dvije asistencije. Na njima je da samo tako i nastave', pojasnio je Carević.

Naravno, iz gostujućeg kuta dolaze također optimistične najave.

'Želimo nastaviti gdje smo stali. Trener Mario Carević dobro radi i napravili su dobru selekciju. Nemaju slučajno devet bodova. No, mi gledamo isključivo sebe i nadamo se dobrom rezultatu', rekao je trener i sportski direktor Varaždina Nikola Šafarić te dodao.

'Svi su se vratili. Lamine Ba je najumorniji jer je odigrao dvije cijele utakmice. Ozljeda Mamića je problem, ali imamo širinu i s najspremnijim snagama idemo u Šibenik'.

Lokomotiva - Šibenik 0:1 (sažetak) Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
Standings provided by Sofascore