SUPERSPORT HNL

Danas su sve oči uprte u Opus Arenu, ali i Rudeš pod vodstvom velikog Žutog

22.07.2023 u 14:51

Bionic
Reading

Nakon sjajne nogometne predstave, velikog derbija između Dinama i Hajduka, i pobjede Splićana na Maksimiru 1-2, SuperSport HNL danas se nastavlja s dvije utakmice 1. kola.

Nakon sjajne nogometne predstave, velikog derbija između Dinama i Hajduka, i pobjede Splićana na Maksimiru 1-2, SuperSport HNL danas se nastavlja s dvije utakmice 1. kola.

Svoj povratnički prvoligaški debi na Rujevici protiv Rijeke (MAXSport 1, MAXtv, 18:45 H) imat će NK Rudeš kojeg s klupe vodi proslavljeni hrvatski nogometni reprezentativac, veliki Robert Prosinečki.

'Gledali smo Rijeku, znamo njezine kvalitete. I jedni i drugi imamo dobru atmosferu i bit će to zanimljiva utakmica. Rudeš sigurno neće skinuti gaće i reći - evo, sad nas lagano pobijedite. Sigurno ćemo pružiti odličan otpor, idemo s optimizmom na Rujevicu', najavio je utakmicu Prosinečki.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

U Riječkom taboru najavljuju velike stvari, ali su oprezni uoči dolaska Rudeša:

'Dolazi nam Rudeš koji je nepoznanica, ali ima igrača koje treba respektirati. Zadovoljni smo sam svime što smo napravili na pripremama. Minutažu su dobili skoro svi igrači, neki su se promovirali, neki zadržali postojeće pozicije. Moramo biti maksimalno ozbiljni, vjerujem da ćemo biti na nivou i napravit ćemo sve da razveselimo naše navijače, a i nas same. Igrači jedva čekaju početak, u pripremama smo pokazali da možemo puno toga, rekao je riječki strateg Sergej Jakirović.

Druga utakmica dana povijesna je za hrvatski, slavonski i osječki nogomet. Nogometaši Osijeka će na novom supermodernom stadionu odigrati premijernu utakmicu. Opus Arena sprema čeka navijače te goste iz koprivničkog Slaven Belupa (MAXSport 1, MAXtv, 21 sat).

'Gledajući od početka priprema do utakmice koja nas očekuje u subotu mislim da smo dobro isplanirali formu i da smo u dobrom stanju za prvu utakmicu protiv Slaven Belupa. Poslije četvrtog, petog kola vjerujem da ćemo biti u top formi, ali zadovoljan sam kako su igrači odgovorili na pripreme, kako su trenirali i ponašali ste tako da sam siguran da smo spremni za ovu prvu utakmicu. Siguran sam da s ovom momčadi možemo pomrsiti račune onima koji pretendiraju na vrh. Od prvog dana smo fokusirani samo na to i ovaj Osijek će biti ravnopravan klubovima u vrhu HNL-a', rekao je u najavi utakmice trener Osijeka Stjepan Tomas.

Na klupi Slaven Belupa debitirat će Nizozemac Ricardo Moniz koji je utakmicu i sezonu najavio ovim riječima.

'Imamo svoj put i plan koji smo zacrtali i njega se moramo držati. Bit ćemo ekipa koja želi napadati i raditi presing, a o protivniku mi je teško govoriti jer prijateljske utakmice nikad ne otkrivaju potpuno čistu sliku. Moji igrači imaju kvalitetu i zato im vjerujem da mogu ostvariti rezultat'.

Standings provided by Sofascore

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.