velika šansa

Debi Hrvata u UFC-u; ovog vikenda ga imamo priliku gledati u 'normalnom' terminu

23.09.2024 u 18:50

Bionic
Reading

Ove subote, 28. rujna, UFC priređuje spektakularnu borilačku večer u Parizu, a hrvatski ljubitelji MMA-a imaju poseban razlog za uzbuđenje.

Posebno zanimljivo za hrvatske navijače bit će sudjelovanje Ivana Erslana, koji će nastupiti u poluteškoj kategoriji protiv Iona Cutelabe.

Erslan će biti posljednji borac u uvodnom dijelu programa UFC Fight Nighta, a prijenos počinje već od 18 sati na gol.hr-u. Borba Erslana i Cutelabe očekuje se oko 20 sati, a ovo je poseban trenutak za hrvatske MMA fanove jer ćemo prvi put nakon osam godina vidjeti hrvatskog borca u UFC-u.

Posljednji put smo hrvatske snage gledali u oktogonu na UFC Fight Nightu u Zagrebu 2016. godine, kada su Filip Pejić i Igor Pokrajac predstavljali Hrvatsku. Ovaj put, Pokrajac će zajedno sa Stipom Sladoljevom prenositi Erslanov meč.

Ivan Erslan je svoju priliku u UFC-u dobio pomalo iznenada, zahvaljujući podršci klupskog kolege iz Dagestana. Potpisao je ugovor s Alijem Abdelazizom, bivšim agentom Khabiba Nurmagomedova, i ubrzo stigla je prilika za UFC debi. Inače, Erslan je dugogodišnji član poljske KSW organizacije, gdje je odradio sedam borbi u posljednjih pet godina. Jedna od tih borbi bila je za naslov, no Erslan je 2022. izgubio meč za pojas od Ibragima Chuzhigaeva. Trenutno ima ukupno 14 pobjeda i tri poraza u svojoj MMA karijeri.

  • +4
Sfera, UFC 306 Izvor: Profimedia / Autor: Christian Petersen / Getty images / Profimedia

Njegov protivnik, Ion Cutelaba, dolazi iz Moldavije i ima bogato UFC iskustvo s 16 borbi u oktogonu. Cutelaba bilježi 17 pobjeda i deset poraza u svojoj karijeri, a iako ima sličan stil borbe kao Erslan, trenutno prolazi kroz seriju loših rezultata.

UFC Fight Night u Parizu predvode Renato Moicano i Benoît Saint Denis u glavnoj borbi večeri u lakoj kategoriji, dok će publika također moći uživati u dvoboju Nassourdinea Imavova i Brendana Allena u srednjoj kategoriji. Ovaj događaj donosi ukupno 12 borbi, šest u uvodnom i šest u glavnom dijelu programa, što obećava uzbudljivu večer za ljubitelje borilačkih sportova.