atp challenger montevideo

Diego Forlan se vraća profesionalnom sportu u kojem je briljirao kao tinejdžer

22.10.2024 u 13:54

Bionic
Reading

Diego Forlán, rođen 19. svibnja 1979. u Montevideu, smatra se jednim od najboljih napadača svoje generacije. Igrao je za brojne prestižne klubove, uključujući Manchester United, Villarreal, Atlético Madrid, Inter Milan, Internacional i Cerezo Osaku, te se povukao iz profesionalnog nogometa 2019. godine.

Na klupskoj razini osvojio je Pichichi trofej za najboljeg strijelca La Lige dva puta i dva puta Europsku Zlatnu kopačku, dok je u reprezentaciji Urugvaja bio ključan igrač na Svjetskom prvenstvu 2010., gdje je osvojio Zlatnu loptu za najboljeg igrača turnira. Također, bio je vodeći strijelac tog prvenstva s pet postignutih golova.

Na međunarodnoj sceni, Forlán je igrao 112 utakmica za urugvajsku reprezentaciju, postigavši 36 golova. Bio je važan u osvajanju Copa Américe 2011. godine i nastupao na tri Svjetska prvenstva. Osim nogometne karijere, Forlán je izgradio uspješan teniski amaterski profil, a sada se priprema za svoj profesionalni teniski debi na ATP Challenger turniru u Urugvaju.

Ovaj 45-godišnjak će nastupiti na prestižnom Uruguay Openu u Montevideu uz bok argentinskom tenisaču Federicu Coriji.

'Volim izazivati ​​samog sebe u životu. Ovo je drugačiji sport za mene i stvarno uživam u izazovu natjecanja protiv vrlo dobrih igrača iz različitih zemalja.' rekao je Forlan.

Iako je Forlan najpoznatiji po svojim nogometnim uspjesima, mnogi ne znaju da je bio vrlo talentiran i u tenisu u svojim tinejdžerskim godinama. U posljednje vrijeme natjecao se na ITF Masters turnirima u kategoriji igrača starijih od 45 godina, pokazujući kako njegova strast prema sportu nije jenjala ni nakon povlačenja iz nogometa.