veliki uspjeh

Dinamovi navijači na Facebooku u deliriju: Balkanski Real Madrid i kraj!

20.08.2024 u 23:57

Bionic
Reading

Dinamo Zagreb je ostvario dominantnu pobjedu nad Qarabağom u prvoj utakmici play-offa za UEFA Ligu prvaka, slavivši s uvjerljivih 3:0 na Maksimiru.

Dinamo Zagreb uspješno je otvorio play-off za Ligu prvaka uvjerljivom pobjedom nad Qarabagom rezultatom 3:0 na Maksimiru. Zagrebački klub je na korak od ulaska u najprestižnije europsko natjecanje, zahvaljujući golovima Marka Pjace u 29. minuti te Sandru Kulenoviću, koji je ušavši s klupe u 63. minuti, postigao dva gola u 75. i 80. minuti.

Uzvratni susret se igra u Azerbajdžanu, gdje će Dinamo nastojati potvrditi plasman u Ligu prvaka, što bi klubu donijelo značajnu financijsku dobit. Ako uspiju, UEFA-ine nagrade iznose minimalno 18,6 milijuna eura, a dodatni prihodi od rankinga, koeficijenta i marketinga mogli bi donijeti još 10 milijuna eura, dok svaki bod u grupnoj fazi vrijedi 700.000 eura.

Navijači su oduševljeni nastupom momčadi, a njihovi komentari na društvenim mrežama odaju priznanje igračima i treneru Jakiroviću, čije su taktičke odluke ključne za ovu pobjedu.

  • +78
Dinamo - Qarabag, Liga prvaka, kvalifikacije, 20.8.2024. Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

'Još jedna europska pobjeda za pamćenje, ali ulaskom u LP postajemo svemirski brod za sve! Kako smo moćni, fizički i taktički vrlo dobri, ali najvažnije jaki u glavi. Pojačanja pun pogodak, Sergej će to sve posložiti da ovo bude još jedna sezona iz snova!

'Nadam se da će naš trener, ali i izbornik, shvatiti nakon ove utakmice da Kulenović mora započeti svaku utakmicu...'

'Da, ovo je Dinamo!... smireno, čak i kada je protivnik kombinatorno bolji... Ovo je danas najviše zasluga trenera Jakirovića, s promjenom u 3-5-2 oko 60. minute.'

'Balkanski Real Madrid i kraj.'

'Jakirović je odradio vrhunski posao, sjajno je postavio ekipu, a njegove izmjene su bile izuzetno učinkovite.'

  • +20
Bad Blue Boys; Dinamo - Qarabag, Liga prvaka, 20.8.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic/PIXSELL