U 3. KOLU PROTIV GAUFF

Donna Vekić: Pustila je takav krik da sam pomislila kako će umrijeti

  • S.Š. / Hina
  • Zadnja izmjena 29.07.2024 16:57
  • Objavljeno 29.07.2024 u 15:23
Bionic
Reading

Hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u 3. kolo olimpijskog turnira u Parizu koji se igra na terenima Roland Garrosa. U 2. kolu svladala je Kanađanku Biancu Andreescu 6:3, 6:4 nakon dva sata igre i tako ponovila rezultat otprije tri godine iz Tokija, kada je također stigla do 3. kola

'Sve me boli, lakat, gležanj i još štošta drugo, ali idem dalje, nema predaje', kazala je nakon pobjede Donna Vekić.

'Pa dobro, malo sam obogatila kolekciju pobjeda nad Grand Slam laureatima. Ove godine sam pobijedila i Bjeloruskinju Sabaljenku. Bitno je da pobjedujem makar nema dijela tijela koji me ne boli, da parišku vrućinu niti ne spominjem.'

Protiv pobjednice US Opena i 2019. Andreescu Vekić je krenula nešto sporije, a Kanađanka je povela 3:1, ali 28-godišnja Osječanka je tada vratila break zaostatka pa nakon dugog gema uspjela poravnati na 3:3, a to je bio samo početak sjajnog niza od sedam uzastopnih igara kojim je stigla do prednosti 6:3, 2:0.

Pritom je pomogla i Andreescu koja je kod vodstva Vekić 5:3 napravila dvije uzastopne servis pogreške kojima je praktički donirala taj gem, dok je u drugom gemu drugog seta samu sebe reketom udarila po palcu lijeve ruke, zbog čega je došlo do 10-minutnog prekida.

No nakon tog podužeg prekida i Vekić je malo ispala iz ritma, izgubila je četiri od narednih pet gemova pa je Andreescu povela 4:3 uz servis. Srećom, Vekić se uspjela pribrati i odlično odigrati posljednja tri gema za zaključenje dvoboja u dva seta.

'Pa u prvi trenutak sam stvarno pomislila da će predati. Pustila je takav krik da sam pomislila kako će umrijeti, ali nastavila je normalno igrati. Zapravo sam nakon toga izgubila svoju koncentraciju, što mi se nije smjelo dogoditi. Onda je ona počela igrati više slice, što meni inače ne odgovara. Trebalo mi je par gemova da se prilagodim. I da sam izgubila taj drugi set, vjerujem da bih se vratila svojoj normalnoj igri. Eto, bit ću pametnija drugi put', kazala je Osječanka, od ponedjeljka 21. tenisačica svijeta.

Za korak dalje morat će svladati drugu igračicu svijeta, Amerikanku Coco Gauff, koja je za suparnicu u 2. kolu imala Argentinku Mariju Lourdes Carle i pobijedila ju je 6:1, 6:1.

'Nisam s Coco nikad igrala. Ne razmišljam o tome sada, najvažnije je da se dobro odmorim.'

Donnu čeka i premijerni nastup u mješovitom paru s Matom Pavićem protiv kineske kombinacije Zheng-Zhang.

'I taj meč će vjerojatno biti u utorak. Ja sam, zapravo, kontaktirala s Matom i pitala ga želi li nastupiti u mješovitom dublu. On je jedan od najboljih igrača parova, ja sam malo slabija, ali imam dobar servis i mogu držati stranu. Vidjet ćemo. Sada se prvo moram odmoriti.'

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal