vodeći strijelac

Durant s Kukočevim brojem piše povijest američke košarke i lovi nevjerojatan rekord!

07.08.2024 u 11:01

Bionic
Reading

Nakon uvjerljive pobjede SAD-a protiv Brazila u četvrtfinalu Olimpijskih igara najviše se govorilo o Kevinu Durantu

Naime, u 'razbijanju' Brazila 122:87 svoj obol je dao i 36-godišnji Kevin Durant, jedan od najboljih košarkaša na svojoj poziciji svih vremena. Košem u trećoj četvrtini Durant, igrač NBA momčadi Phoenix Suns, postao je najbolji strijelac u povijesti američke olimpijske košarke!

Podsjetimo, Durant je osvojio olimpijsko zlato s momčadi SAD-a na Igrama u Londonu 2012., Rio de Janeiru 2016. i Tokiju 2020. godine, uz dodatak kako je prije tri godine u Japanu proglašen MVP-jem (prosjek od 20,7 koševa po utakmici).

Na utakmici protiv Brazila, koji vodi hrvatski stručnjak Aleksandar Petrović, Durant je s brojem 7 na leđima nadmašio rekord legendarne Lisa Leslie s ukupno 488 olimpijskih poena.

Naime, broj 7 je Durant odabrao jer mu je jedan od igračkih idola, dok je pratio Chicago Bullse, bio Toni Kukoč. O tome 'kako se divio Kukoču i skidao njegove poteze' je puno puta govorio, a ispalo je kako je ušao u povijest upravo protiv momčadi koju vodi Aleksandar Petrović, brat jednog od najvećih košarkaša svih vremena Dražena Petrovića.

No, uz ovaj rekord po broju koševa Durant ima priliku napraviti još jedan podvig jer ima priliku postati prvi muški košarkaš u povijesti Olimpijskih igara koji će osvojiti četiri zlatne medalje. Lovi zaista nevjerojatan rekord!

Podsjetimo, u polufinalu Srbija – koju predvodi Nikola Jokić - igra upravo protiv prvog favorita Sjedinjenih Američki Država, a u drugom polufinalu sastaju se domaćin Francuska i Njemačka.

  • +17
Brazil - SAD, košarka, Olimpijske igre, 6.8.2024. Izvor: EPA / Autor: CAROLINE BREHMAN