KAPETANSKI

Duvnjakovo objašnjenje zašto mu ne smetaju rani termini utakmica je - top!

31.07.2024 u 15:07

Bionic
Reading

Nakon teško izborene pobjede protiv Japana (30:29), i poraza od Slovenije (29:31), hrvatski rukometaši napokon su odigrali jednu sjajnu utakmicu porazivši Nijemce 31:26.

Hrvatsku su do pobjede predvodili Ivan Martinović s devet golova, te Domagoj Duvnjak, Mario Šoštarić i Luka Cindrić dodali sa po pet golova. Odličan je bio i Dominik Kuzmanović sa 11 obrana.

Kapetan Duvnjak dao je veliki obol pobjedi i nada se novima:

'Momčad je bila odlična, čestitam svim dečkima. Ja sam ovdje kao najiskusniji zato da pružim podršku mladima koji su protiv Njemačke bili opušteniji, manje su griješili. Imali smo totalnu energiju, Kuzmanović je bio na nivou zadatka, obrana odlična. No, ova pobjeda ništa ne znači ako tako ne odigramo protiv Švedske i Španjolske. Slijede Šveđani čija je 6-0 obrana čudo, igraju brzo, kažnjavaju svaku grešku. Dugo se s njima nismo sastali na velikom natjecanju. Idemo se odmoriti, rekuperirati se i snimiti ih'.

Duvnjak je dodao da mu ne smetaju rani termini utakmica, a razlog je vrlo zanimljiv:

'Ipak imam troje djece, rano mi ustajanje nije nikad problem(ha, ha)', rekao je Duvnjak pred kamerama HRT-a.

Ako je Duvnjak povezivao niti igre hrvatske reprezentacije, Ivan Martinović istaknuo se golovima (9):

'Nisam ja, pobijedila je, kao i uvijek, momčad. Pokazali smo tko smo i što smo i tako trebamo nastaviti. Ovaj smo put pokazali 60 minuta čiste agresije i to je urodilo plodom. Bili smo dobri u većini segmenata igre. Ne želim uopće razmišljati o četvrtfinalu i daljnjem tijeku turnira, razmišljat ćemo samo o Šveđanima. Utakmica po utakmica, to je naš ritam, a odigramo li kao protiv Njemačke, vjerujem da i njih možemo pobijediti'.

  • +33
Hrvatska - Njemačka, rukomet (31.7.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec
Standings provided by Sofascore