ZA LIGU PRVAKA

Emreli: Qarabağ je u boljoj formi, ali jedna stvar je na Dinamovoj strani

14.08.2024 u 16:35

Bionic
Reading

Bivši nogometaš Dinama i Qarabağa, suparnika koji će u playoffu odlučiti o prolasku u grupnu fazu Lige prvaka, analizirao je nadolazeći sraz svojih bivših klubova

Mahir Emreli napustio je Dinamo početkom mjeseca nakon dvogodišnje suradnje. U klub je stigao početkom 2022. iz Legije, a prije toga je igrao protiv Qarabağa, Dinamovog protivnika u playoffu za ulazak u grupnu fazu Lige prvaka.

Novi igrač klub iz 2. Bundeslige, Nürberga, kao bivši igrač jednog i drugog kluba komentirao je nadolazeći sraz i predvidio koja bi momčad mogla biti u prednosti.

'Dinamo je doveo nekoliko pojačanja, ima visoki status u Europi. Međutim, kada bi uspoređivao kadar, rekao bih da je Qarabağov balansiraniji i stabilniji. Dinamo će se morati jako dobro pripremiti za ove utakmici i neće smjeti podcijeniti suparnika', rekao je.

'I jedni i drugi vole igrati s loptom, ali blagu prednost u tom segmentu dao bih ipak Qarabağu. Dinamo je dosta kasno krenuo sa sezonom i nije u optimalnoj formi. S druge strane, Qarabağ je odigrao nekoliko natjecateljskih utakmica u prvenstvu i Europi i djeluje mi kao da su mu svi igrači u sjajnoj formi', dodao je.

  • +12
Osijek - Dinamo (11.8.2024.), 2. kolo SuperSport HNL Izvor: Cropix / Autor: Marin Franov

Prednost je, u konačnici, dao Azerbajdžancima:

'Blagu prednost dao bih Qarabağu zbog bolje forme, ali Dinamo je uvijk Dinamo. To je klub s odličnim igračima među kojima igra i nekoliko reprezentativaca. Dinamo ima pobjednički mentalitet. Zaključno: Qarabağ trenutno izgleda kao da je u boljoj formi, u naletu, ali iskustvo je na stranu zagrebačkog sastava.'