U BEOGRADU OČEKUJEMO 'RAT'

Europski nogometni hit postala je – Albanija!

12.10.2014 u 20:37

Bionic
Reading

Nogometaši Albanije najugodnije su iznenađenje početka novog kvalifikacijskog ciklusa, a tek ih je nekoliko minuta dijelilo od nove pobjede protiv europske nogometne velesile...

Kvalifikacije za Euro 2016. ponudili su nekoliko velikih iznenađenja, a reprezentacije poput Islanda, Poljske i Slovačke sjajno su otvorile novi ciklus. No, od tih se ekipa još i očekivalo da bi mogle nešto napraviti, ali Albaniju su svi unaprijed otpisali u teškoj skupini sa Srbijom, Portugalom i Danskom.

Ipak, Albanci su postali najugodnije nogometno iznenađenje na početku kvalifikacija. Nakon senzacionalne pobjede u gostima protiv Portugala, desetak ih je minuta dijelilo od trijumfa protiv Danske, no i s 1:1 se nalaze na vrhu skupine I i definitivno imaju izgleda plasirati se na Euro.

Albanski izbornik Giovanni de Biasi nema na raspolaganju velike zvijezde, a tko zna što bi napravio da švicarski Albanci nisu izabrali švicarsku nogometnu reprezentaciju. Tek je Taulant Xhaka izabrao svoje pretke i zaigrao za Albaniju.

Svejedno, čvrstom i dobro organiziranom igrom te ubojitim kontranapadima stvaraju Albanci velike probleme čak i najuglednijim nogometnim zemljama. No, posla imaju još puno. U utorak ih čeka novi težak ispit, gostovanje u Beogradu. Bit će to dvoboj pun nacionalnog naboja zbog pitanja Kosova i tu možemo očekivati doslovno svašta na terenu. Ipak, izgubili ili pobijedili, Albanci će 2014. godinu jako dugo pamtiti, jer im izabrana vrsta nikad nije bila ovako konkuretna...