GRČKA - HRVATSKA

Evo gdje gledati borbu za Pariz. Zubac ima rješenje za Giannisa: Jedva čekam!

07.07.2024 u 08:48

Bionic
Reading

Hrvatska košarkaška reprezentacija se plasirala u finale Olimpijskog kvalifikacijskog turnira u Pireju nakon pobjede nad Dominikanskom Republikom 80:77. I ovoga puta je odličnu utakmicu odigrao rapoloženi centar Ivica Zubac.

Postigao je 25 poena uz 9 skokova te je proglašen najboljim igračem utakmice. Nakon plasmane u finale, u kojom izabranike Josipa Sesara večeras od 20 sati čeka susret s domaćinom turnira Grčkom, Ivica Zubac je rekao:

'Pripremit ćemo se što bolje možemo, bit ćemo bolji i ja se nadam da ćemo imati šanse za pobjedu. Vjerujem da možemo puno bolje i moramo puno bolje ako želimo na Olimpijske igre. Sposobni smo to napraviti, pokazali smo to.'

Kako braniti Giannisa Antetokounmpoa bilo je glavno pitanje novinara nakon utakmice. Zubac je samopouzdano odgovorio:

  • +2
Hrvatska - Dominikanska Republika Izvor: Pixsell / Autor: Klodian Lato/EUROKINISSI /PIXSEL

'Čuvam ga u NBA-u cijelu karijeru, uvijek ga ja čuvam kada igramo međusobno. Treba biti spreman na kontakt, on će uvijek prvi inicirati kontakt i doći k tebi. Treba uzimati što bolje šuteve i ne gubiti lopte da nam ne trče u leđa, a ako se to dogodi treba napraviti zid da on ne vidi nigdje rupu za prolaz. Oboje igramo fizički dosta agresivno i jedva čekam.'

Utakmicu Grčka - Hrvatska, koja pobjedniku osigurava odlazak na Olimpijske igre u Parizu, možete gledati na RTL-u (20 sati).