NIJE ONAJ STARI, ALI...

Evo kako igra Rafa Nadal nakon pola godine bez tenisa

10.02.2013 u 09:50

Bionic
Reading

Najbolji zemljaš svijeta vratio se tenisu u čileanskom Vina del Maru. Iako ne briljira, niže pobjedu za pobjedom.

Španjolski velemajstor tenisa ozlijedio se u doba Wimbledona prošle godine na kojem je ispao od slabašnog Rosola. Mučilo ga je koljeno punih pola godine, a onda i želučana viroza zbog koje je propustio Australian Open.

Za mjesto povratka Rafa Nadal izabrao je zemljani turnir u Vina del Maru na kojem se s lakoćom plasirao u pojedinačno finale te u finale parova.

'Osjećam se bolje na terenu iz dana u dan i to daje nadaju, jer vidim da idemo u pravom smjeru. Nakon sedam mjeseci bez tenisa, kad me i ne boli koljeno osjećam se sporiji i umorniji nego što je obično i potrebno je vremena da se priviknem. Koljeno me još uvijek boli neke dane, no vjerujem da će s vremenom biti bolje,' izjavio je Rafa.


Na snimci meča protiv Federica Del Bonisa vidi se da su udarci i dalje tu, da inteligenciju u igri ima, kao i potrebno iskustvo, no kretanje nije kao u najboljim danima. Rafi fale mečevi i pitanje je hoće li ih imati dovoljno do Roland Garrosa, na kojem će morati značajno poboljšati igrati ako želi ugroziti one najbolje, poput Novaka Đokovića koji je u posljednje vrijeme sve bolji na zemlji.