sigurnost prije svega

Srpski navijači u Splitu?! Evo što Zoran Gobac kaže o tome

05.12.2017 u 15:41

Bionic
Reading

Hrvatski rukometaši utakmice prvog kruga EP-a igraju u Splitu. A prva utakmica na rasporedu je 12. siječnja 2018. protiv - Srbije! Službeno, gostujućih navijača u Spaladium Areni ne bi smjelo biti...

Izvršni dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) Zoran Gobac otkrio je neke detalje oko nadolazećeg Europskog prvenstva koje se od 12. do 28. siječnja sljedeće godine igra u Hrvatskoj. Naša reprezentacija prvi krug EP-a po skupinama igra u Splitu, a otvaranje natjecanja trebalo bi biti prava poslastica. Naime, Hrvatska 12. siječnja 2018. od 20.30 sati u Spaladium Areni ovaj Euro otvara utakmicom protiv Srbije!

U skupini A su još Švedska i Island, njihovi su nacionalni savezi iskoristili pravo na kontingent ulaznica za svoje navijače, pa će u Spaladium Areni sigurno biti dobra atmosfera, a i sam Split i okolica imat će koristi od 'vikinga' koji su već tradicionalno dobri gosti, platežno jaki i poprilično rastrošni. No, što je s navijačima iz Srbije?

'Iz Srpskog rukometnog saveza nisu inzistirali na njihovom kontingentu karata, sad da i žele više ih ne mogu dobiti jer je rok već odavno prošao', kazao je Zoran Gobac i dodao:

'Iskreno, pametno je da nisu iskoristili tu mogućnost...'

I sam boravak srpskih rukometaša u Splitu te njihove utakmice u Spaladium Areni predstavljaju veliki sigurnosni rizik. Cijeli će EP biti izazov za osiguranje, stoga su u HRS-u za tu priliku angažirali profesionalce koji će se brinuti da sve prije, za vrijeme i nakon utakmica protekne u najboljem redu.

  • +4
Rukomet Slovenija Hrvatska 26:26, 26.10.2017. Izvor: Cropix / Autor: Roman Sipic / Delo / CROPIX

'Spremne su sve službe, za ovaj EP planirane su posebne mjere osiguranja i mi smo ih sve priredili. Bilo je nekih pokušaja da se preko nekih nagradnih igara 'prošvercaju' navijači iz Srbije, ali to neće ići. Bolje spriječiti nego liječiti. Realnost je takva da je bolje da navijači iz Srbije ne dolaze u Split. Prevelik je to sigurnosni rizik... Uz sve to, pa ulaznice za utakmicu Hrvatske i Srbije su rasprodane, niti mi u Savezu više nemamo', kaže Zoran Gobac.

>> Červar uoči EP-a upozorava: Nikad nismo imali težu situaciju, mi smo momčad bez zvijezda

Na kraju se Gobac osvrnuo i na 'tehničke' detalje organizacije EP-a u Hrvatskoj.

'Nadam se da ćemo do kraja tjedna zatvoriti financijsku konstrukciju, blizu smo dogovora oko glavnog sponzora, imamo nekoliko ponuda iz Hrvatske i inozemstva. Uz sve to imamo i konstantnu podršku Vlade RH, Ureda za šport, Ministarstva financija... I da, pregovori i dogovori sa Splitom oko domaćinstva bili su teški i naporni. Sad je sve gotovo, Spaladium Arena mora dobro izgledati i na tome se ubrzano radi', zaključio je Zoran Gobac.

  • +8
Zbog nedovršene i zapuštene zgrade Spaladium Arene banke tuže Split Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL