LIGA PRVAKA

Evo zašto su još četiri utakmice Lige prvaka ovog tjedna jako bitne za Dinamo

17.09.2024 u 14:45

Bionic
Reading

Dinamo večeras od 21 sat otvara novu sezonu Lige prvaka gostovanjem kod Bayerna.

Hrvatski prvak ove sezone plasman u Ligu prvaka izborio je prolaskom azerbajdžanskog Qarabaga, a u iduće izdanje mogao bi se plasirati izravno.

Naime, jedno mjesto u Ligi prvaka (ako LP osvoji klub koji je kroz domaće prvenstvo izborio plasman za iduću sezonu) rezervirano je za prvaka s najvećim koeficijentom iz kvalifikacija, pri čemu se u obzir uzimaju samo one zemlje koje zbog slabijeg nacionalnog koeficijenta nemaju garantiran direktan plasman. SuperSport HNL spada u tu skupinu.

Za ovosezonsko izdanje je Šahtar izborio izravan plasman upravo zahvaljujući koeficijentu. Ukrajinci sada imaju koeficijent 47.000, a Dinamo ih je prolaskom Qarabaga preskočio s koeficijentom 48.000. Odmah iza je Salzburg s koeficijentom 46.000. Tako će hrvatskom prvaku biti cilj u grupnoj fazi osvojiti više bodova od Šahtara i Salzburga. Dva boda se dobivaju za pobjedu, jedan za remi.

Osim borbe s ta dva kluba, Dinamo ove sezone u Europi mora obraniti bodovnu prednost ispred Olympiakosa (41.000), Kopenhagena (40.000), Crvene zvezde (40.000), PAOK-a (37.500)... Naravno, sve pod uvjetom da ti klubovi budu prvaci svojih država.

Najveći koeficijent imaju Glasgow Rangersi (55.000) pa je za Dinamo posebno bitno da Celtic, koji ima dosta manji koeficijent od Zagrepčana, bude prvak Škotske. To je realno jer Celtic je favorit za titulu u Škotskoj i ima pet bodova više od Rangersa.

Dinamovi navijači tako će ovog tjedna posebno pratiti utakmice Šahtara kod Bologne (srijeda, 18:45), Salzburga kod Sparte (srijeda, 18:45), Crvene zvezde protiv Benfice (četvrtak 18:45) i Young Boysa protiv Aston Ville (večeras, 18:45).

Sve utakmice možete gledati na MAXTV-u na kanalima Arenasporta.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.