sp u hokeju

Fantastični Austrijanci šokirali olimpijske pobjednike golom u posljednjoj sekundi

16.05.2024 u 20:49

Bionic
Reading

Austrijanci su priredili veliko iznenađenje pobijedivši aktualnog olimpijskog pobjednika Finsku 3-2 u susretu 4. kola skupine A Elitne skupine Svjetskog prvenstva u hokeju na ledu

Austrijski hokejaši priredili su novu senzaciju na Svjetskom prvenstvu u hokeju na ledu u Češkoj.

Nakon što su osvojili bod protiv svjetskog prvaka Kanade, u četvrtak su šokirali aktualnog olimpijskog pobjednika Finsku slavivši 3-2 i to golom u posljednjoj sekundi utakmice.

Finska je nakon prve trećine vodila 2-0 i činilo se kako će "Suomi" lagano do bodova. U trećoj minuti Saku Maenalanen je doveo Finsku u vodstvo, a u osmoj minuti je Oliver Kapanen zabio za 2-0.

Mario Huber je smanjio u 24. minuti, izjednačio je Thimo Nickl u 50. minuti, a gol za prvu austrijsku pobjedu protiv Finske postigao je Benjamin Baumgartner 0.2 sekunde prije kraja.

"Bilo je nevjerojatno. Ne mogu to ni opisati, bilo je stvarno cool. Pomislio sam, možda još imamo šanse, pucao sam, a pak je nekako ušao. Naježim se kada pomislim na naše navijače," rekao je Baumgartner.

"Ovo je najbolja stvar koja se dogodila u austrijskom hokeju u dugo vremena," dodao je.

Presretan je bio i izbornik Roger Bader.

"Kada pobijedite Finsku, kao izbornik možete biti vrlo zadovoljni. Bila je to vrhunska predstava. Nagrađeni smo i srećom," kazao je.

Iz finskih redova su poručili kako nisu podcijenili suparnika, posebice nakon što su poveli 2-0.

"Nikoga nismo podcijenili", rekao je Mikael Granlund.

"Znali smo da će to biti jako teška utakmica. Igraju jako dobro na ovom turniru. Stvarno su odradili dobar posao večeras."

Na vrhu ljestvice skupine A nalazi se Švicarska s 11 bodova, Češka ima devet, a Kanada osam uz susret manje. Slijede Finska (7), Austrija (4), Danska (3), Norveška (3), te Velika Britanija bez bodova.

Prve četiri reprezentacije izborit će plasman u četvrtfinale, dok posljednja ekipa seli u niži rang natjecanja.