HOĆE LI SE JAVITI I PLATINI?

Ferdinandi oept u rasističkom skandalu, Fifa prijeti Englezima

29.03.2013 u 12:31

Bionic
Reading

Engleskoj nogometnoj reprezentaciji prijeti barem jedna utakmica igranja pred praznim tribinama nakon što su njeni navijači, navodno, rasistički vrijeđali braću Ferdinand.

Anti-rasistička nogometna organizacija FARE (Football Aginst Racism in Europe) prijavila je Međunarodnoj nogometnoj organizaciji (FIFA) navijače 'tri lava', zbog navodnih rasističkih povika za vrijeme kvalifikacijske utakmice za odlazak na Mundijal u Brazilu 2014. godine.

Navijači su za vrijeme utakmice protiv San Marina prošlog petka (8:0) navodno izvikivali rasistički uvredljive poruke protiv Rija Ferdinanda, koji je svega nekoliko dana ranije odbio poziv u reprezentaciju, te njegovog brata Antona

Otkazivanje reprezentaciji zbog navodnih problema s ozljedom nije spriječilo Rija da bude sukomentator utakmice u Kataru, što je jako zasmetalo većinu engleskih navijača.

Ferdinand je, nakon što je čuo za vrijeđanje navijača, ostao šokiran, te se oglasio putem Twittera;

'Nemojmo prerano zaključivati što se zapravo dogodilo. Riječ je vrlo vjerojatno o manjoj skupini 'navijača' koji to zapravo nisu. Pričekajmo istragu FIFA-e', napisao je.