ep u vaterpolu

[FOTO] Mađari razbili i potopili nemoćnu Srbiju; Grci uvjerljivi protiv Malte, a Nizozemci su namučili svjetske prvake Španjolce

31.08.2022 u 20:37

Bionic
Reading

Mađarski vaterpolisti napravili su veliki korak prema četvrtfinalu Europskog prvenstva svladavši u 2. kolu skupine D u Spaladium Areni Srbiju čak 16:7 (3:2, 4:0, 4:2, 5:3)

Mađarska 'laka konjica' je doslovce pregazila i potopila olimpijske prvake Srbe, pogotovu u drugoj i trećoj četvrtini utakmice. Kakav je bio omjer snaga najbolje govori podatak da je početkom zadnje dionice igre rezultat bio nestvarnih 12:4 za Mađare.

Mađari su ovime osigurali prvo mjesto u skupini i izravni plasman u četvrtfinale, dok će Srbi, peterostruki europski prvaci, morati u razigravanje za plasman među osam najboljih.

Kod branitelja naslova najbolji je bio Kristian Manherz s četiri gola, dok je Srbe predvodio Strahinja Rašović s dva gola.

  • +7
Mađarska - Srbija, EP vaterpolo, 31.8.2022. Izvor: Cropix / Autor: Vladimir Dugandzic

U ovoj skupini je Izrael svladao Sloveniju s 9:5.

U ostalim dvobojima 2. kola Europskog prvenstva Grčka je lako pobijedila Maltu 25:6, dok je Nizozemska namučila svjetske prvake Španjolce.

Grčka je dobila Maltežane s 19 razlike, što je više od razlike kojom je Hrvatska u prvom susetu svladala istog protivnika (19:5). Kod Grka je najviše, čak sedam golova, zabio Stylianos Argryropuolos.

U skupini C Španjolci su jedva pobijedili NIzozemsku 11:10. Na igru nizozemske reprezentacije, koja je mogući protivnik Hrvatske u četvrtfinalu, upozoravao je i izbornik Ivica Tucak. Nizozemci su imali priliku ostati neporaženi u srazu s svjetskim prvacima, imali su zadnji napad s igrečem više, ali nisu uspjeli.

U ostalim susretima Izrael je svladao Sloveniju 9:5, dok je Crna Gora 18:10 pobijedila Slovačku.