pripreme za sp

Futsal 'vatreni' uvjerljivo slavili u generalki uoči puta na Svjetsko prvenstvo

08.09.2024 u 18:42

Bionic
Reading

Hrvatska futsalska reprezentacija svladala je Kosovo 5:3 u prijateljskoj utakmici odigranoj u Slavonskom Brodu koja je poslužila kao zadnja provjera pred nastup na skorašnjem Svjetskom prvenstvu u Uzbekistanu

Izabranici Marinka Mavrovića slavili su uvjerljiv trijumf zahvaljujući golovima Tihomira Novaka (3’, 20’), Luke Perića (10’), Franca Jelovčića (11’) i Davida Mataje (27’), strijelci za Kosovo bili su Kameri (25’), Alaj (28’) i Krasniqi (37’).

Uoči utakmice koordinator futsalskih reprezentacija Boris Durlen uručio je Antoniju Sekuliću nagradu za najboljeg strijelca u SuperSport HMNL-u za sezonu 2023./'24.

Hrvatska je igrala u sastavu Primić, Vukmir, Jelovčić, Perić, Novak, Bašković, Čekol, Kustura, Mužar, Marinović, Sekulić, Jurlina, Mataja, Postružin.

Hrvatska će prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu odigrati 14. rujna u Bukhari protiv Tajlanda, uslijedit će dvoboj s Brazilom 17. rujna, također u Bukhari, a treća utakmica u skupini, protiv Kube, na rasporedu je 20. rujna u Tashkentu. Plasman u osminu finala osigurat će dvije najbolje momčadi iz svake skupine te četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.