nevjerojatno

Gary Neville otkriva što se priča o Casemiru u svlačionici nakon posljednje katastrofe

02.09.2024 u 15:46

Bionic
Reading

Gary Neville otkrio je što je 'čuo' o Casemiru i atmosferi u svlačionici Manchester Uniteda nakon njegove posljednje neuspješne igre za klub.

Casemiro je imao problema prošle sezone i nije uspio ponovno pronaći formu u prvim tjednima nove sezone. Pretrpio je težak poraz u nedjeljnoj utakmici protiv Liverpoola, koja je završila rezultatom 3-0, pri čemu je Brazilac bio kriv za dva gola gostiju u prvom poluvremenu na Old Traffordu – oba je postigao Luis Diaz.

Bivši igrač Real Madrida, koji se pridružio Unitedu u ugovoru vrijednom 70 milijuna funti 2022. godine, povučen je s terena na poluvremenu od strane menadžera Erika ten Haga, a njegovo mjesto zauzeo je mladi Toby Collyer.

Govoreći nakon utakmice, stručnjak Sky Sportsa i bivši kapetan Uniteda Gary Neville izjavio je da je Casemiro 'izgubio samopouzdanje', dok je Jamie Carragher rekao da je 'tužno' gledati kako se veznjak muči nakon godina na vrhu igre.

Casemirova supruga, Anna Mariana, kasnije je odgovorila kritičarima svog supruga, objavivši na Instagramu sliku njegove impozantne kolekcije trofeja.

  • +16
Manchester United - Liverpool, engleska liga, 1.9.2024. Izvor: EPA / Autor: Peter Powell

Casemiro se ovog ljeta snažno povezivao s odlaskom iz Uniteda, a Saudijska profesionalna liga spominjala se kao jedna od mogućih destinacija. Međutim, prijelazni rok u Saudijskoj Arabiji zatvorio se u ponedjeljak, 2. rujna, što je isključilo odlazak Casemira - barem do siječnja.

Kapetan 'Crvenih Vragova', Bruno Fernandes, stao je u Casemirovu obranu nakon poraza od Liverpoola, naglašavajući da je rezultat odgovornost cijele momčadi, a ne pojedinaca.

'Golovi su uvijek posljedica grešaka. Morate pogriješiti da bi protivnik postigao gol. Ne trebamo upirati prstom u svakoga, to nam sada neće pomoći,' rekao je Fernandes.

'Kada primite gol, ne možete samo kriviti jednu osobu. Koja je svrha reći da je Casemiro izgubio loptu ili da je Kobbie Mainoo izgubio loptu? Izgubili su loptu jer su htjeli biti hrabri. To je dio nogometa. Nemojte to činiti individualnim problemom.'

Dodao je: 'Casemiro je iskusniji od mene. Ne trebam mu ništa govoriti, on zna što je nogomet. Igrao je za dva najbolja kluba na svijetu.'

Unatoč neuvjerljivim izvedbama, Casemiro je i dalje vrlo popularan u svlačionici Uniteda, prema Nevilleu.

'Koliko čujem, on je vrlo, vrlo popularan među ostalim igračima i ima veliki utjecaj u svlačionici,' rekao je Neville za Sky Sports.

To bi moglo predstavljati izazov za Ten Haga, ako odluči isključiti Casemira iz momčadi ili ako klub pokuša natjerati Brazilca na odlazak u siječnju.

Govoreći nakon poraza od Liverpoola, Ten Hag je negirao glasine da je Casemiro napustio Old Trafford nakon zamjene na poluvremenu, unatoč snimkama veznjaka izvan stadiona.

'Sreo sam ga u svlačionici nakon utakmice, tako da nije napustio stadion na poluvremenu,' rekao je Ten Hag.

Objašnjavajući zamjenu, dodao je: 'To je ono što je momčad trebala. Kada gubite 2-0 protiv Liverpoola, morate više riskirati, bit će otvoreno.'

United je osvojio samo tri boda iz prve tri utakmice u novoj sezoni Premier lige.