TOMA BAŠIĆ

Gattuso ga želi vratiti iz Lazija u Hajduk, stvari su zapele, a vrijeme curi

03.09.2024 u 16:25

Bionic
Reading

Prema najnovijim informacijama iz talijanskih medija, Toma Bašić je u fokusu potencijalnog povratka u Hajduk, no situacija je vrlo složena zbog financijskih aspekata

Gennaro Gattuso, trenutni trener Hajduka, izrazio je želju da dovede Bašića natrag u Split, ali problem leži u njegovoj plaći koja iznosi 1.6 milijuna eura godišnje. Hajduk je spreman pokriti dio te plaće, oko 400 tisuća eura, dok bi ostatak trebao pokriti Lazio.

Međutim, Lazio nije pretjerano zainteresiran za takav dogovor, što dovodi u pitanje mogućnost Bašićevog povratka u Hajduk.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

S obzirom na to da Lazio trenutno ne koristi Bašića, postoji mogućnost da ga zadrže i povremeno koriste u ostatku sezone, ako ne uspiju postići dogovor s Hajdukom ili nekim drugim klubom.

Bašić se nije našao u planovima za prva tri kola Serie A ove sezone, što dodatno potkrepljuje tezu da nije u prvom planu trenera Lazija. Unatoč tome, Lazio i dalje drži kontrolu nad njegovom sudbinom, jer je Bašić pod ugovorom do 2026. godine.

Hoće li se do kraja prijelaznog roka postići dogovor koji bi Bašića vratio na Poljud, ili će on ostati u Laziju s ograničenom minutažom saznat će se vrlo brzo jer prijelazni rok traje još sutra.

Standings provided by Sofascore