STUDIO HNL

Jeličić o bivšem igraču Hajduka: On igra na motoru, a to nije dozvoljeno

02.09.2024 u 22:55

Bionic
Reading

U emisiji Studio HNL na MAXSportu bivši hrvatski reprezentativci Joško Jeličić i Hrvoje Vejić posebno su pohvalili jednog igrača.

Riječ je o Micheleu Šegi, 24-godišnjem nogometašu Varaždina. Šego je bio najbolji igrač u pobjedi svoje momčadi kod Lokomotive.

'Nakon izvedbe Martina Baturine u prvom kolu protiv Istre, meni je ovo najbolja izvedba nekog igrača u dosadašnjih pet kola. Osam ključnih dodavanja, Michele Šego igra na motoru, a to nije dozvoljeno. Ovo je nevjerojatno, sve u sprintu radi, nije opterećen golom, Nikola Šafarić mu je stvorio prostore, organizaciju igre da dobiva loptu i kreće okomito što on ima. U ovoj ligi on pravi veliku razliku. Osam ključnih dodavanja... Sve što su napravili u zadnjoj trećini je napravio Šego. Mislim da mu nema limita', rekao je Jeličić i dodao da bi Makedonac Dimitar Mitrovski mogao igrati u Hajduku ili Rijeci.

Studio HNL: Jeličić o Micheleu Šegi Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MAXSport/Croatel

Šegi se naklonio i Vejić.

'Šego je ponikao u Hajduku i možda ga se prerano potrošilo. Moja je filozofija da u svakom klubu HNL-a ima jedan do dva igrača koji mogu igrati u Hajduku, Rijeci ili Dinamu, koji taktički, tehnički i karakterno mogu odgovoriti zahtjevima tih klubova. Doduše, problem je što i ti manji klubovi traže veliki novac za svoje talente, što je opet normalno. Hajduk, Rijeka i Dinamo, svi bi htjeli uzeti igrača jeftino, pa ga prodati za skupo, a ovoga tko šiša što ga je proizveo. Ako si uvjeren da taj igrač vrijedi taj novac, onda ga plati, ali to netko mora odrediti i za to odgovarati.'

Šego je karijeru počeo u Hajduku, ali u splitskom klubu nikad nije dobio pravu priliku. Slali su ga na posudbe u Belupo, Bravo, Dugopolje i na kraju u Varaždin koji ga je 2022. godine i otkupio.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.