UZ PODRŠKU KALINIĆA

Gattuso povukao drastičan potez uoči uzvrata kod HB-a i izbacio dvojicu igrača

31.07.2024 u 08:42

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka ovog četvrtka igraju uzvratnu utakmicu 2. pretkola Konferencijske lige kod HB Tornshavna na Farskim otocima. No, uoči odlaska na sjever Europe talijanski trener Gennaro Gattuso odlučio se na drastičan potez

S dolaskom novih 'šefova', odnosno Nikole Kalinića na mjesto sportskog direktora te Gennara Gattusa na mjesto trenera, u Hajduku su stigle i čistke.

Kako prenose Sportske novosti, Nikola Kalinić je netom po dolasku najavio da zna koga više ne želi u Hajduku i da će im to biti priopćeno. Sudeći po njegovim potezima, riječ je o trojcu Ferro, Benrahou i Dajaku. Ovi su igrači stavljeni na transfer-listu.

S time da je Ferro, nakon sporazumnog raskida ugovora, pronašao angažman i vratio se u domovinu, Yassine Benrahou i Leon Dajaku treniraju potpuno odvojeno od prve momčadi, čak i daleko od Poljuda.

Prema pisanju istog izvora, Benrahou i Dajaku rješenje za odlazak iz Hajduka čekaju u Stobreču, mjestu koje se posljednjih dana povezivalo s Bilima radi priprema za utakmicu Konferencijske lige.

Navodi se kako Benrahou i Dajaku u Stobreču treniraju samostalno te da je samo pitanje na koji će način otići iz Hajduka. Da li raskidom ugovora ili posudbom u neki drugi klub.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Benrahou je u Hajduk stigao u siječnju 2023. godine. Pod Ivanom Lekom je igrao vrlo dobro, ali kada se očekivao iskorak uslijedio je potpuni zastoj.

Sličan slučaj je bio i s Dajakuom. Kosovar s njemačkom putovnicom je trebao biti velika uzdanica, bio je i miljenik navijača, ali za svoj status je sam kriv.

Obojica nogometaša su na kraju prošle sezone pokazali određenu nedisciplinu, jednom su i viđeni na Hvaru dok su bili ozlijeđeni, što je razljutilo sve u Hajduku.

Bila je to kap koja je prelila čašu, a po dolasku na klupu Gattuso je saznao sve te je odlučio da mu takvi igrači ne trebaju u svlačionici.