povratak 'otpisanog'

Gorica priprema bombastičan transfer koji će promijeniti odnose snaga u SuperSport HNL-u

18.08.2024 u 20:22

Bionic
Reading

U veljači 2022. godine Kristijan Lovrić (28) je u senzacionalnom transferu vrijednom više od 1,7 milijuna eura iz Gorice otišao u Osijek. Bio je to jedan od najboljih poslova momčadi iz Velike Gorice, a nakon dvije i pol godine Lovrić bi se mogao vratiti u 'staro jato'

Briljirao je Kristijan Lovrić (28) u dresu Gorice, bio je jedan od najboljih igrača SuperSport HNL-a u tom trenutku, a zaslužio je i poziv izbornika Zlatka Dalića u reprezentaciju za koju je debitirao protiv Malte u ožujku 2021. godine.

Za Goricu je Lovrić odigrao 120 utakmica, zabio je 56 golova uz još 28 asistencija, ostavio je neizbrisiv trag. I otišao u Osijek na poziv Nenada Bjelice koji je u njemu vidio igrača koji će povesti Osijek prema samom vrhu.

No, Lovrića su u Osijeku sasjekle ozljede te je u 64 utakmice zabio 11 golova uz 11 asistencija, a početkom priprema za novu sezonu saznao je da novi sportski direktor Osijeka Jose Boto i trener Federico Coppitelli na njega više ne računaju! Lovrić nije odradio pripreme, trenira individualno i traži novi klub.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Prva opcija je bila odlazak u inozemstvo jer Osijek želi zaraditi barem nekakvu odštetu na prodaju igrača u kojeg su toliko uložili... Spominjao se odlazak u Rusiju, zainteresiran je navodno bio škotski Aberdeen, pa čak i Sarajevo koje je preuzeo nekadašnji trener Osijeka Zoran Zekić. Od hrvatskih klubova interes su pokazali Šibenik i Istra 1961, ali u ovom se trenutku čini kako najveće šanse da eventualno dovede Lovrića ima - Gorica, donose Sportke novosti.

Predsjednik Gorice Nenad Črnko navodno je u stalnom kontaktu s Lovrićem, a i trener Rajko Vidović je nedavno biranim riječima govorio o njegovom mogućem povratku u Veliku Goricu.

'Dosta se poteže pitanje Lovrića u Gorici, a ja ću odmah reći da bih bio počašćen da imam takvog igrača u momčadi! Riječ je o izuzetno kvalitetnom igraču, što je najbolje pokazao baš ovdje, u Gorici, gdje je ostavio izuzetno dubok trag. Malo je tako kvalitetnih igrača u HNL-u i naravno da bih volio da dođe. U Osijeku je imao i problema i ozljeda, a opet je došao do lijepih brojki. Ako imaš Kristijana u momčadi, imaš garantiranih najmanje 10 golova, a golovi se traže, pogotovo u našem slučaju tako da bi nam igrač poput Lovrića bio kao 'kec na desetku'. To ćemo prepustiti predsjedniku i ljudima koji se bave tim stvarima, a ja mogu samo još jednom ponoviti da bih bio počašćen imati ga u kadru', kazao je Rajko Vidović.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

E sad, ovo je transfer koji bi zasigurno promijenio odnos snaga u SuperSport HNL-u, barem što se tiče momčadi izvan 'velike četvorke'. Gorica bi s Lovrićem u momčadi, kad se vrati u optimalnu formu i 'uhvati' ritam utakmica, bila više nego konkurentna u borbi za gornji dio ljestvice.

Prijelazni rok u Hrvatskoj traje do 5. rujna, vremena za dogovor između klubova ima dovoljno i sad je samo pitanje je li Kristijan Lovrić spreman pristati na značajno manju plaću jer mu Gorica nikako ne može ponuditi ono što je imao u Osijeku. A zanimljivih ponuda iz inozemstva, barem za sada, nema pa je povratak Kristijana Lovrića u 'staro jato' sve izvjesniji...

Standings provided by Sofascore