PRETPOSLJEDNJI SUSRET TURNIRA

Gotova je uvertira za finale; iznenađenje u borbi za vaterpolsku broncu

  • Lu.K./Hina
  • Zadnja izmjena 11.08.2024 12:07
  • Objavljeno 11.08.2024 u 12:06
Bionic
Reading

Sjedinjene Američke Države osvojile su treće mjesto i odličje na Olimpijskim igrama u Parizu. Američki vaterpolisti pobijedili su Mađarsku nakon boljeg izvođenja peteraca

Američka muška vaterpolska reprezentacija osvojila je brončanu medlaju na Olimpijskim igrama u Parizu nakon što je u susretu za treće mjesto boljim izvođenjem peteraca svladala Mađarsku sa 11:8.

Amerikanci su bili u blagoj prednosti tijekom prve tri četvtine samo da bi Mađari s tri uzastopna pogotka na startu posljednje dionice stigli u dobitnu poziciju s vodstvom 8:6. No, Amerikanci su u zadnje tri minute s dva gola s igračem više u bazenu poravnali na 8:8. Imali su Mađari priliku u zadnjim sekundama ipak do pobjedničkog gola, ali nisu bili preizni.

Prilikom izvođenja peteraca sva tri američka igrača bila su precizna, dok su dvojica Mađara pogađala okvir gola, a američki vratar Weinberg zaustavio udarac Vigvarija.

Ovo je sedma olimpijska medalja za američke vaterpoliste, a prva nakon srebra iz Pekinga 2008. kada su u finalu izgubili upravo od današnjih suparnika. Ukupno u svojoj kolekciji imaju tri srebra i četiri bronce. Mađari su najtrofejnija nacija u povijesti u vaterpolu s devet olimpijskih zlata, no posljednje su osvojili upravo u Pekingu prije 16 godina, dok nakon ovog poraza nisu uspjeli ponoviti rezultat iz Tokija otprije tri godine kada su bili brončani.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal