POGLEDAJTE I VI

Guardiola se uhvatio za glavu kada je vidio što su napravili Gvardiol i Kovačić

31.07.2024 u 09:39

Bionic
Reading

Nogometaši Manchester Cityja nastavili su s pripremama u SAD-u, a Guardiolina je momčad odigrala i treću prijateljsku utakmicu. Nakon poraza od Celtica i Milana, u utorak su protiv Barcelone u 90 minuta odigrali 2:2, ali su potom izgubili nakon raspucavanja s 11 metara

Aktualni engleski prvaci pripremaju se za nove izazove, a da bi ih što spremniji dočekali otišli su u SAD na pripreme. Pep Guardiola ima prilike svoju momčad uigravati u utakmicama protiv zvučnih momčadi, a jedna od tih je i Barcelona, koja je Građane testirala u Orlandu.

Nakon 90 minuta bilo je 2.2, pa su o pobjedniku odlučivali 11-erci. Tu su Katalonci bili uspješniji, ali sigurni smo da trener engleske momčadi nema razloga za nervozu.

Posebice kada je vidio dvije sjajne asistencije u režiji hrvatskih reprezentativaca, Joška Gvardiola i Matea Kovačića.

Barcelona je povela u 24. minuti povela preko Pau Victora, a za izjednačenje Cityja sjajno je - 15 minuta kasnije - asistirao Gvardiol. Stoper Vatrenih dočekao je loptu na nekih 25 metara i uputio izvrsnu loptu u šesnaesterac, loptu kojom je ‘izbacio‘ cijelu katalonsku obranu, a koju je u mrežu pospremio Nico O‘Reilly.

Tu asistenciju pogledajte OVDJE.

Barcelona je u na kraju prvog dijela ponovno povela, a strijelac je bio Pablo Torre, ali vodstvo Katalonaca u nastavku je 'poništio' Jack Grealish.

No, velike zasluge za taj gol pripadaju našem Mateu Kovačiću, koji je primio loptu od Gvardiola, i onda se sjurio preko gotovo cijelog terena, ostavivši iza sebe čak četiri Barcelonina igrača prije nego je dodao svom suigraču.

Kovačićev bijeg i asistenciju pogledajte OVDJE.