TRIJUMF BEŠIKTAŠA

Hajduk previše promašivao, Bilić slavio na Poljudu!

10.10.2013 u 20:57

  • +4

Hajduk - Bešiktaš, prijateljska utakmica

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj, Tino Jurić/PIXSELL

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka na Poljudu su izgubili u neizvjesnoj prijateljskoj utakmici protiv Bešiktaša, rezultatom 2:1

Sudar Tudora i Bilića opravdao je očekivanja. Gledatelji na Poljudu mogli su uživati u odličnoj utakmici u kojoj su obje momčadi igrale napadački i imale pregršt prilika, a na kraju je presudila bolja realizacija Bešiktaša, koji je zabio gol više i tako odnio pobjedu.


Hajduk je u prvom poluvremenu bio barem ravnopravna momčad gostima, ali obrana se nije proslavila. Nakon odličnih prilika koje nisu iskoristili Bencun i Iluridze u 6. i 8. minuti, Bešiktaš je poveo iz prekida. Strijelac je bio Uysal koji je pogodio glavom u 13. minuti, iskoristivši loše postavljanje domaćih braniča.

Nakon primljenog gola Splićani su nastavili napadati, glavom je zaprijetio Andrijašević u 17. minuti, ali Gonen je izvadio loptu ispod grede. Bencun je pak izašao sam pred turskog golmana u 20. minuti, no nije ga uspio nadmudriti.


Uslijedila je nova kazna. Dentinho je vješto prešao Maloču u 27. minuti, izašao pred Stipicu i poslao mu loptu kroz noge, za novi pogodak Bešiktaša.

Ipak, dočekao je i Hajduk amatersku pogrešku obrane Bilićeve momčadi. U 44. minuti gostujući braniči katastrofalno su reagirali u petercu, iskoristio je to Kouassi koji im je preoteo loptu i zabio iz blizine.


Drugi dio počeo je burno. Odmah u prvom napadu Dentinho je izašao sam pred Stipicu, ali njegov udarac u suprotni kut ovaj je obranio. U sljedećoj akciji Iluridze je na drugoj strani išao sam prema Gonenu, ali je očajno pucao, visoko iznad gola. Turci su odmah uzvratili, Hološko je prošao kroz obranu domaćih, došao pred splitskog golmana, koji je ponovo spasio domaću mrežu.

Nastavljen je napadački nogomet i nakon toga. Nakon asistencije Kouassija u 59. minuti Iluridze je pucao iz blizine, ali njegov udarac otišao je iznad gola. Uzvratio je na sličan način na drugoj strani Eneramo, koji je krenuo sam pred Stipicu pa pucao preko gola.

U završnih dvadeset minuta oba su trenera napravila mnogo izmjena pa je malo pao tempo, no vidjeli smo nekoliko odličnih akcija. U 78. minuti Maglica je briljantno prošao kroz obranu Bešiktaša, ali Gonen mu je obranio udarac iz blizine. Četiri minute kasnije Kiš je probio lijevu stranu, ubacio povratnu za mladog Balića, koji je poslao loptu pokraj gola.

U sudačkoj nadoknadi Hajduk je stvorio nekoliko gužvi i poluprilika, ali nedovoljno za drugi pogodak pa je Bešiktaš stigao do konačnog trijumfa.

Prijateljska utakmica:

Hajduk - Bešiktaš 1:2 (Kouassi 44 / Uysal 13, Dentinho 27)