potez očajnika

Hansi Flick jedva zaustavio sulud plan predsjednika Barcelone, a za sve je 'kriv' Dani Olmo

23.08.2024 u 14:17

Bionic
Reading

Španjolski mediji iz dana u dan otkrivaju kakve su se sve drame odigravale u redovima Barcelone ovog ljeta, a sve zbog katastrofalne financijske situacije u kojoj se klub nalazi. U jednom je trenutku predsjednik Joan Laporta u očaju želio povući suludi potez

Već godinama Barcelona ima velikih financijskih problema, a čini se kako će ovo stanje potrajati. Katalonski ponos pomalo gubi korak u borbi s ostatkom konkurencije, prije svih tu mislimo na Real Madrid u Španjolskoj, ali i ostali europski velikani su debelo ispred Barce.

No, uspjeli su na Nou Campu 'uhvatiti' kapitalca, Dani Olmo je za 60 milijuna eura stigao iz RB Leipziga i tu su počeli problemi. Barca Olma još uvijek nije registrirala jer ne može ispoštovati sve zahtjeve financijskog fairplaya.

Prvi očajnički potez bio raskid ugovora i puštanje Ilkaya Gundogana da se besplatno vrati u Manchester City. Tako je Barca oslobodila između 15 i 19 milijuna eura koji su bili 'vezani' za njegov ugovor, ali to nije bilo dovoljno.

Zato je u jednom trenutku predsjednik Barcelone Joan Laporta u očaju želio povući suludi potez.

'Barcelona je imala plan da proda Roberta Lewandowskog ovog ljeta. To je u posljednji trenutak zaustavio trener Hansi Flick', navodi Relevo.

Chelsea je bio spreman odmah otkupiti Lewu, ali Flick je taj posao stopirao. Jer veći je problem Frenkie de Jong i to zbog ogromnog ugovora kojeg ima. Nizozemski veznjak je najplaćeniji igrač Barce s plaćom većom od 30 milijuna eura. Odbio je odlazak u Manchester United, odbio je i novi, manji ugovor te je odlučio zagorčati život svima u Barceloni.

A Olmo? On čeka i trenira s momčadi. Igrati ne smije jer ga klub nije registrirao...

'To nije moj posao', rekao je Hansi Flick govoreći o Olmovoj registraciji te dodao:

'Radio je s momčadi jako dobro ovaj tjedan. Sviđa mi se što vidimo u vezi s Danijem, spreman je igrati. Čekamo tu registraciju... Nadam se da je u momčadi i da nam može pomoći. Bit će vrlo pozitivan. Fantastičan je. Vidim ga na treninzima. Ono što radi je nevjerojatno. Nadam se da ću ga imati na raspolaganju što je prije moguće', zaključio je trener Barcelone Hansi Flick.