vjerujemo u prolaz

Hladan tuš u Azerbajdžanu; pogledajte penal koji je Zira realizirala za izjednačenje!

15.08.2024 u 19:50

Bionic
Reading

Osijek se večeras suočava sa Zirom u uzvratnom susretu 3. pretkola Konferencijske lige. Prva utakmica završila je rezultatom 1:1, pa ćemo vidjeti kako će se odvijati ovaj ključni dvoboj. Prijenos utakmice dostupan je na MAXSport1 (MAXtv), dok tekstualni prijenos, zajedno s video isječcima golova i najboljih prilika, možete pratiti na tportalu.

Nakon sporog početka Osijeka i snažnijeg nastupa Zire, izgledalo je kao da su gosti iz Azerbajdžana preuzeli kontrolu na terenu. Osijek je djelovao suzdržano i nije uspio nametnuti svoj stil igre, što je Ziri omogućilo da stvori nekoliko opasnih prilika pred domaćim golom. Ipak, kako se prvo poluvrijeme bližilo kraju, Osječani su počeli pojačavati tempo i sve više pritiskali protivnika.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Prva ozbiljna promjena dogodila se kada su igrači Osijeka počeli bolje kombinirati u sredini terena, preuzevši kontrolu. To je urodilo plodom u 37. minuti, kada je Roko Jurišić precizno uposlio Vedrana Jugovića, koji je majstorski plasirao loptu u mrežu za vodstvo Osijeka od 1:0.

U 55. minuti utakmice, Zira je uspjela izboriti penal nakon jednog nesmotrenog poteza obrane Osijeka. Qismat Aliyev, koji je bio jedan od istaknutijih igrača Zire tijekom cijelog susreta, preuzeo je odgovornost i stao na bijelu točku. Uz veliki pritisak na svojim leđima, Aliyev je ostao smiren te preciznim udarcem poslao loptu u mrežu, ne ostavljajući vrataru Osijeka mnogo šansi za obranu. Ovaj gol iz penala donio je Ziri izjednačenje na 1:1, čime je dodatno zakomplicirao situaciju za Osijek, koji nakon primljenog gola mora ponovo tražiti put do vodstva

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport