novi derbi

HNS je odlučio da će Zagrepčanin dijeliti pravdu u novom Jadranskom derbiju

23.09.2024 u 19:28

Bionic
Reading

Ovaj derbi mogao bi odlučiti tko će se učvrstiti na vrhu prvenstva, što čini ulog iznimno velikim za obje strane. Stoga će i suci biti pod posebnim povećalom.

Hrvatski nogometni savez objavio je suce za nadolazeći Jadranski derbi, koji donosi vrhunsku napetost u 8. kolu HNL-a. Dinamo se trenutno suočava s krizom, a nakon odlaska trenera Sergeja Jakirovića, njegovi glavni konkurenti za naslov – Rijeka i Hajduk – iskoristili su priliku i preuzeli vrh ljestvice s po 17 bodova. Rijeka je na prvom mjestu zbog bolje gol-razlike, dok je Hajduk odmah iza nje.

Te dvije momčadi susrest će se u nedjelju, 29. rujna, na Rujevici u najuzbudljivijem dvoboju kola, s početkom u 20 sati.

Glavni sudac utakmice bit će Ante Čulina iz Zagreba, uz pomoćnike Bojana Zobenicu iz Velike Gorice i Darija Kolarevića iz Zagreba. Četvrti sudac je Zdenko Lovrić iz Đakova. VAR sobom će upravljati Fran Jović iz Zagreba, uz asistenciju Ivana Mihalja iz Velike Gorice.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

  • +15
Hajduk - Gorica (21.9.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Jako Prkic

Čulini će ovo biti 41. utakmica u najvišem rangu hrvatskog nogometa, a ove je sezone već sudio četiri susreta HNL-a, dok će Jadranski derbi biti jedan od njegovih najvažnijih izazova.