ČUDO IZ UNITEDA

Hrvatska u lovu na nasljednika Ryana Giggsa!

07.10.2013 u 11:24

Bionic
Reading

Na Old Traffordu raste fantastičan mladi krilni veznjak koji je izazvao pozornost 'pola Europe', a između ostalih i iz sjedišta Hrvatskog nogometnog saveza

Manchester United je u subotu 'opasno živio' kod fenjeraša Sunderlanda, no treneru Davidu Moyesu itekako se isplatila hrabrost. Po prvi je puta u početni sastav uvrstio 18-godišnjeg Adnana Januzaja i mladić koji podjednako dobro igra s obje noge mu je vratio s dva gola u preokretu aktualnih prvaka.

Nakon dvoboja Moyes je otišao korak dalje i otkrio kako Engleska poduzima mjere da iznimnog talenta privuče pod svoju zastavu.

'Znamo da je FA već pristupio mladiću, pa i Unitedu po ovom pitanju, ali također je i Škotska,' kaže Škot i nastavlja temu sa zanimljivim dodatkom za hrvatsku javnost.

'Isto tako znamo da su za njegove usluge zainteresirane još mnoge zemlje. Zvala ga je Belgija, a interes postoji i u Albaniji, Hrvatskoj te još nekim zemljama,' prenosi telegraph.


Januzaj je već nekoliko puta odbio Belgiju, a nastup za Englesku bi prema sadašnjem pravilniku morao čekati još tri godine što nije nimalo realna opcija. U Hrvatskoj, čini se, ne bi jer ga uz Lijepu našu, piše Guardian, vežu roditeljske spone. Iako je porijeklom Kosovar rođen u Belgiji njegovim uslugama nadaju se i iz BiH, dječak ima široku paletu mogućnosti i vrlo vjerojatno će odlučiti uoči SP-a u Brazilu. Tko se kvalificira imat će veliki adut u privlačenju potencijalne buduće zvijezde.

Inače, Januzaj je rođen i odrastao u Bruxellesu. S 10 godina počeo je nastupati za mlađe uzraste Anderlechta, a sa 16 godina ga je potpisao Sir Alex Ferguson. Ovoga ljeta je odigrao sjajnu predsezonu za Manchester United, a nastupi u prijatelski dvobojima donijeli su mu već pet službenih nastupa ove sezone. Protiv Sunderlanda je prvi puta pronašao mjesto u prvih 11 i instantno je zasjao. Igrao je na lijevom krilu dok je na klupi sjedio legendarni Ryan Giggs s kojim ga već uspoređuju.

'Ovaj mladić donosi uzbuđenje. Odigrao je odlično i sada je na njemu da skuplja iskustvo i uči od starijih igrača. Samo da ne poleti previsoko,' kaže Ryan Giggs nakon utakmice u kojoj nije nastupio, ali je obnašao dužnost člana stručnog stožera. Adnan ne može zamisliti boljeg mentora...