PRIPREME

Hrvatskoj slijedi prvi pravi test pred OI; u Varaždin dolazi silni Egipat

05.07.2024 u 14:07

Bionic
Reading

Hrvatski rukometaši pripremaju se za Olimpijske igre u Parizu; tim povodom će 6. srpnja u Varaždin stići Egipat, jedna od najjačih svjetskih reprezentacija

Hrvatska muška seniorska reprezentacija polako privodi kraju prvu fazu priprema za Olimpijske igre u Parizu. Nakon 12 dana treninga u Prelogu, Hrvatska će imati prvu provjeru svoje spremnosti. U varaždinsku Arenu dolazi Egipat za koji mirne duše možemo reći da je jedna od najboljih svjetskih reprezentacija. Utakmica će se odigrati 6. srpnja u 16.30 sati.

Na prošlim Olimpijskim igrama egipatski rukometaši bili su četvrti. Prije godinu i pol dana osvojili su 7. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj. U prvom kolu toga natjecanja pobijedili su Hrvatsku u Jonkopingu 32:22 i tako nas ostavili bez četvrtfinala, odnosno prilike da možda već tamo osiguramo olimpijsku vizu. Ovako smo morali čekati ožujak ove godine i preko kvalifikacija u Hannoveru izboriti odlazak u Pariz.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Hrvatski rukometni savez

Egipat ima nekoliko svjetski vrijednih rukometaša koji igraju u najboljim europskim klubovima. Od ljevaka s topom u ruci Omara Yahie koji upravo ovo ljeto Veszprem mijenja za PSG, do njegovog doskorašnjeg suigrača u mađarskom prvaku Yehie El-Derree. Što tek reći za Ali Zeina koji je ne tako davno bio u Barceloni, a prošle sezone je dijelio svlačionicu s Lukom Cindrićem u Dinamu iz Bukurešta. Sjajan je igrač i Ahmed Hesham, suigrač našeg Verona Načinovića u Motpellieru. Prvi vratar je Karim Handawy, član saudijske Al Safe. Drugi pak, prošle sezone suigrač našeg Nikole Grahovca u HBW Ballingenu – Wielstettenu.

Egipat je na Olimpijskim igrama u skupini s Francuskom, Danskom, Norveškom, Argentinom i Mađarskom s kojom i započinju natjecanje.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Hrvatski rukometni savez