PRORADIO DIŠPET

Isključenje vaterpoliste Biljake šokiralo je sve, evo što kažu u stožeru Barakuda

  • B.T./HVS
  • Zadnja izmjena 03.08.2024 16:48
  • Objavljeno 03.08.2024 u 16:48
Bionic
Reading

Teško izborena pobjeda i sudačka odluka koja je umalo poremetila planove Hrvata

Barakude su među osam najboljih momčadi olimpijskog turnira u Parizu. U igri živaca, malom taktičkom ‘ratu protiv snažnog suparnika u bazenu, izabranici izbornika Ivice Tucka visoko uzdignutih ruku napustili su bazen pariškog Aquatic Centra. Ovdje su, na ovom bazenu, svoj olimpijski posao obavili.

Naime, pobjedom nad Grčkom 14:13 Hrvatska je osigurala ulazak u četvrtfinale. S kojeg točno mjesta i protiv kojeg suparnika će se tražiti prolazak dalje, to su pitanja na koja ćemo odgovor dobiti ne prije ponedjeljka, 5. kolovoza kada je na rasporedu zadnji dan natjecanja po skupinama, javlja Hrvatski veslački savez koji je uz izjave nekoliko igrača objavio i izjavu pomoćnika izbornika Jure Marelje, ne i samog izbornika Ivice Tucka.

Marelja je između ostalog komentirao i sporno isključenje bez prava zamjene hrvatskog reprezentativca Matiasa Biljake:

'Ulazak u utakmicu jako dobar, kontrola igre, da bi došlo do pada pred kraj druge četvrtine, ali nakon toga i jako, jako dobra treća četvrtina. Na početku zadnje četvrtine dogodila se ona situacija, kontakt Biljake s isključenjem bez prava zamjene. Koliko god nas to iznenadilo, šokiralo u prvi mah, toliko nam je ista ta odluka dala energetski dišpet. Baš smo bili u nekom zanosu. Mislim da je čak i Grčka ostala malo zatečena tom našom energetskom eksplozijom, te smo na valu toga osigurali pobjedu. Što se isključenja Biljake tiče, samo ću reći kako je to bilo plivanje za loptu, nikakva namjera. Imao sam čast raditi s tim momkom godinu dana i znam sigurno da nije bilo od njega nikakve namjere da nekog udari. Žao mi je, ali mi je s druge strane drago jer nam je ta odluka dala energiju, naše pozitivno ludilo koje nas je dovelo do pobjede'. rekao je pomoćnik izbornika. 

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal