KOMENTIRALI I ISKLJUČENJE

Loše vijesti za Barakude; Joković poslao poruku uoči ogleda s Amerikancima

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 03.08.2024 15:26
  • Objavljeno 03.08.2024 u 15:26
Bionic
Reading

U dvoboju 4. kola skupine A olimpijskog turnira vaterpolista, hrvatska reprezentacija je pobijedila Grčku 14:13 (3:3, 1:3, 7:3, 3:4) osiguravši plasman u četvrtfinale.

Hrvatska će u ponedjeljak, u sklopu 5. kola A skupine, u okršaju protiv SAD, biti oslabljena za jednog igrača manje u rotaciji. Naime, Matias Biljaka je protiv Grčke isključen bez prava zamjene (tzv. brutalnost), a pravila su jasna - zbog te kazne propustit će najmanje jednu utakmicu.

No, glavno da je prvi cilj ostvaren, a to je plasman u četvrtfinale. Evo što kaže Maro Joković.

'Plasirali smo se u četvrtfinale, ali ono što bi ja svakako naglasio je nevjerojatna energija i borbenost koju smo napokon iskazali na ovoj utakmici. Imali smo stvarno i teških trenutaka. Suđena je ona brutalnost Biljaki, igrača manje ne znam više koliko dugo, to smo i prestali brojati. Obrana je 'izvukla' ovu utakmicu, požrtvovno i onako kako se i očekuje od nas na ovom turniru. Jedan jako dobar vjetar u leđa za utakmicu s Amerikancima i za dalje, općenito'.

Hrvatski vratar Toni Popadić, koji je skupio devet obrana, kaže da nisu očekivali da će biti baš toliko teško.

'Čestitke momcima i svima. Znali smo da će biti teško, iako nismo baš očekivali ovako teško, ali dobro. Nije nas ni sreća pomazila, pa onda taj nezgodan udarac odnosno suđena brutalnost Biljaki. Sve smo to uspjeli nadvladati. Ponovo je na vidjelo izašao taj naš karakter i srčanost, energija. Mislim čak da je na kraju ona pobijedila. Kao momčad smo ovo izgurali. Probudio se malo i inat u nama kada smo ostali bez igrača pune 4 minute. Pa onda naše 2-3 obrane koje su nas napunile samopouzdanjem, a suparnika malo nervozom. Možda je glupo to reći, ai na kraju nam je to isključenje i dobro došlo. Svatko od nas je dao srce u bazenu i zasluženo smo osvojili tri boda. Makar... ovo je samo jedna od stepenica. Turnir počinje ponovo za tri dana, tako mi to gledamo'.

Nakon utakmice svoje viđenje je ponudio pomoćnik izbornika Ivice Tucka, Jure Marelja.

'Ulazak u utakmicu bio je jako dobar, kontrola igre, da bi došlo do pada pred kraj druge četvrtine, ali nakon toga i jako, jako dobra treća četvrtina. Na početku zadnje četvrtine vidjeli ste... Događa se ona situacija, kontakt Biljake. Koliko god nas to iznenadilo, šokiralo u prvi mah, toliko nam je ista ta odluka dala energetski inat, 'dišpet' i da se suprotstavimo baš na nekakav euforičan način. Baš smo bili u nekom zanosu, ja bih rekao. Mislim da je čak i Grčka ostala malo zatečena tom našom energetskom eksplozijom, te smo na valu toga osigurali pobjedu'.

Vaše mišljenje isključenja Matiasa Biljake?

'Bilo je to plivanje za loptu, nikakva namjera. Imao sam čast raditi s tim momkom godinu dana i znam sigurno da nije bilo od njega nikakve namjere da nekog udari. Žao mi je, ali mi je s druge strane drago jer nam je ta odluka dala energiju, naše pozitivno ludilo koje nas je dovelo do pobjede'.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal