Roland GARROS

Italija slavi! Sinner je prvi Talijan na vrhu ATP ljestvice

04.06.2024 u 19:32

Bionic
Reading

Talijanski tenisač Jannik Sinner plasirao se u polufinale Roland Garrosa nakon što je u četvrtfinalu bio bolji od Bugarina Grigora Dimitrova sa 6-2, 6-4, 7-6(3).

Tom pobjedom, ali i zbog toga što je Novak Đoković odustao od daljnje borbe na pariškom Grand Slam turniru, idućeg ponedjeljka će službeno doći do promjene na samom vrhu ATP ljestvice. Đoković će pritom izgubiti veliki broj bodova, a Sinner će postati prvi talijanski tenisač u povijesti na prvom mjestu ATP ljestvice.

Isto tako, Đoković može skliznuti na treće mjesto ATP ljestvice ukoliko Španjolac Carlos Alcaraz osvoji Roland Garros. Alcaraz će kasnije tijekom utorka igrati četvrtfinalni meč protiv Grka Stefanosa Tsitsipasa, a upravo Sinner u polufinalu čeka pobjednika tog meča.

Dimitrov je Sinneru, ovogodišnjem pobjedniku Australian Opena, počeo kvalitetno parirati sredinom drugog seta kada je već imao zaostatak 0-1 u setovima i break minusa u drugom setu. Kvalitetnija igra Dimitrovu nije donijela ni jedan osvojeni set, a Sinner je novom kvalitetnom predstavom potvrdio odličnu formu.

'Svakom tenisaču je san doći na prvo mjesto ljestvice na početku karijere. Presretan sam što mi se san ostvario, makar sam ja, kao i svi vi, tužan što se to dogodilo uslijed ozljede Đokovića, njegovog otkazivanja i prisilnog odlaska iz Pariza', rekao je Sinner nakon pobjede protiv Dimitrova.

U gornjem dijelu ždrijeba Casper Ruud je nakon otkazivanja turnira od strane Đokovića direktno ušao u polufinale gdje čeka pobjednika meča u kojem se sastaju Nijemac Alexander Zverev i Australac Alex De Minaur.

Roland Garros, četvrtfinale:

Jannik Sinner (Ita/2) - Grigor Dimitrov (Bug/10) 6-2, 6-4, 7-6(3)

Carlos Alcaraz (Špa/3) - Stefanos Tsitsipas (Grč/9) kasnije