poi pariz 2024

Ivan Mikulić preko repasaža napada broncu

31.08.2024 u 16:51

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski paratekvondaš Ivan Mikulić poražen je u četvrtfinalu K44 +80 kg kategorije na Paraolimpijskim igrama u Parizu od Rusa Aliaskhaba Ramazanova sa 6-21

Mikulić je u Pariz stigao kao osvajač srebra na posljednjim Paraolimpijskim igrama u Tokiju, no protiv 31-godišnjeg Rusa, aktualnog europskog prvaka, nije išlo.

Od samog starta borbe je krenulo loše, Ramazanov je poveo 2-0, pa 6-2, 8-4, 12-5, pa 18-6. Na koncu je završilo 21-6 za Ramazanova koji nastupa kao individualni i neutralni sportaš zbog ruske agresije na Ukrajinu.

Mikulić je, kao drugi nositelj u prvom kolu bio slobodan, dok je Rus otvorio turnir sa uvjerljivih 16-0 protiv borca sa Solomonski Otoka Jamesa Gegeua.

'Ždrijeb se tako posložio, Rus je jako dobar borac. Bio je to njegov dan, bio je bolji. Ja nisam zadovoljan sa svojom izvedbom, no sada treba resetirati glavu i krenuti u borbu za broncu', kazao je Mikulić kojeg čega repesaž za broncu.

'Ivan je olako primao bodove, nije išlo kako treba. No, idemo dalje. Igre još nisu završile. Ispred nas je repesaž', dodao je njegov trener Mladen Tomić.

Osim paraolimpijskog srebra, 29-godišnji Splićanin je do sada u karijeri osvojio pet europskih zlata. Prvi europski naslov osvojio je još 2011. godine u Moskvi, tri godine kasnije slavio je u Antalyji, potom 2016. u Varšavi, 2022. u Manchesteru, a prošle u Rotterdamu. Ima svjetsko zlato 2015. iz turskog Samsuna, tri puta je bio svjetski doprvak.