JOŠ NIJE ZADOVOLJAN

Ivan Rakitić poslao jasno upozorenje svom treneru i suigračima

29.11.2017 u 11:10

Bionic
Reading

Ivan Rakitić u intervjuu za El Mundo Deprotivo priznao je da smatra kako su potrebna još značajna poboljšanja u igri kako bi se Barcelona na kraju sezone borila za titule, unatoč odličnim rezultatima posljednjih mjeseci...

Hrvatski 29-godišnji veznjak proživljava jednu od svojih boljih sezona u Kataloniji, a pod novim trenerom Ernestom Valverdeom najkorišteniji je nogometaš u momčadi Barcelone.

  • +16
Ivan Rakitić Izvor: Reuters / Autor: ALBERT GEA

Barca je sezonu otvorila na najbolji mogući način i tek dvaput dosad remizirala u Primeri. Ima osam bodova više od Reala i Atletica, a jednako dobro gura i u drugim natjecanjima, no naš reprezentativac ipak smatra da se igra treba još značajno poboljšati.

'Iskreno, ima puno toga. Postoji velik prostor za napredak, kako u napadu tako i u obrani, izlasku iz defanzive, pritisku. Iskreno, sve se može poboljšati. Doživjeli smo važne promjene, imamo novog trenera i otišao nam je jedan od najboljih igrača. Dobro se s tim nosimo, imamo samopouzdanje i moć i razmišljamo samo o utakmici koja dolazi. Protivnici se protiv nas sve više toga usuđuju, pritišću nas, ali i daju prostora otraga. Svaku utakmicu moramo biti u top formi,' objasnio je Ivan Rakitić u intervjuu za El Mundo Deportivo pa se osvrnuo na odlazak Neymara:

'Prije s Neymarom smo imali šou na terenu, ali i momčad koja nije bila uravnotežena. Malo nam to fali, ali promjenom sistema sve se promijenilo. Sad imamo ravnotežu prema naprijed i natrag, samo se još moramo poboljšati i mirno pristupati utakmicama. U nekima smo briljirali više, u nekima manje, ali linija kojom idemo je dobra.'

Ivan nije iznenađen što ga novi trener toliko cijeli i koristi u svakom susretu.

'Kod mene se ništa nije promijenilo. Uvijek pokušavam dati svoj maksimum. Jedino što sada imam defanzivniju ulogu, sve drugo je ostalo isto. Drago mi je da trener i suigrači cijene moj rad i vrlo sam sretan,' zaključio je bivši igrač Seville koji je u Barceloni započeo svoju četvrtu sezonu.