TRENER ŠAMPIONA

Jadranov trener nakon obrane naslova: Mojim igračima idu sve zasluge

29.05.2024 u 06:00

Bionic
Reading

Jadran je sinoć došao i do treće pobjede nad Jugom i tako s uvjerljivih 3:0 u finalnoj seriji prvenstva Hrvatske došao do nove, druge uzastopne titule

Splitski Jadran obranio je naslov prvaka Hrvatske u vaterpolu. Jadran je u trećoj finalnoj utakmici u Poljudu slavio protiv dubrovačkoga Juga, istog suparnika protiv kojeg je lani došao do svog prvog naslova.

Splićani su sinoć slavili 11:8 i s ukupnih 3:0 u finalnoj seriji osvojili drugi uzastopni naslov. Nakon susreta Jadranovi igrači pokupili su i pojedinačne nagrade; najbolji vratar finalne serije je Ivan Marcelić, a najbolji igrač finala je Loren Fatović.

'Mislim da smo stvarno zasluženo osvojili naslov. Ponovo smo kontrolirali utakmicu od samog starta. Mislim da je nakon onog poraza u polufinalu od Mladosti malo tko očekivao da ćemo uopće osvojiti naslov prvaka, a kamoli da ćemo to napraviti s 3-0', kazao je MVP finala.

'Ovo je naša velika pobjeda. Bili smo prava ekipa od početka sezone do kraja. Zajedništvo nas je krasilo cijelo vrijeme, zatim sad u finalu agresivnost u obrani. Marca je branio izvanredno te i njemu skidam kapu. Pokazali smo da smo najbolji', dodao je Fatović.

Svoj komentar na utakmicu i osvajanje titule dao je i Jadranov trener Jure Marelja:

'Mislim da je prošla sezona bila puno drukčija od ove. Ove sezone smo bili opterećeni jer je velik dio naših igrača sudjelovao na Svjetskom i Europskom prvenstvu, uključujući i mene. To je jedan ogroman broj utakmica, jedan pritisak koji su momci sjajno iznijeli i evo dokazali u ovom finišu utakmice da imaju pravi karakter.'

'Ne finišu utakmice nego finišu finalne serije. Dakle, njima idu sve zasluge. Od prvog do posljednjeg čestitam im na zalaganju na treningu, na ponašanju izvan bazena, na ponašanju općenito u svim pozicijama u kojima smo se nalazili. Pokazali su da su prava družina i da zaslužuju ovo', dodao je.