da dobro ste pročitali

Jakić i Labrović imali problema u zračnoj luci; sustav ih je učitao kao Nigerijce

22.07.2024 u 23:32

Bionic
Reading

Neugodno iznenađenje u Južnoj Africi. Veliki propust tamošnjih vlasti zakomplicirao je nastavak priprema hrvatskim reprezentativcima.

Hrvatski nogometaši Kristijan Jakić (27) i Nediljko Labrović (24) prošlog su petka zapeli u zračnoj luci u Južnoafričkoj Republici. Sa svojim klubom Augsburgom sletjeli su iz Dubaija u Johannesburg, no zbog problema s vizom nije im bilo dopušteno ući u zemlju. Sustav je Jakića i Labrovića identificirao kao... Nigerijce.

Kicker izvještava da je pogreška nastala u južnoafričkom sustavu. Jakića i Labrovića zadržali su satima, a zatim su im oduzeli putovnice i mobitele. Nijemci dodaju da su igrači bili prisiljeni boraviti u maloj sobi bez interneta i kontakta s vanjskim svijetom.

Michael Ströll, jedan od čelnika Augsburga, nije uspio riješiti situaciju:

'Nisam mogao razumjeti zašto nismo mogli razgovarati s ljudima u imigracijskom uredu, zašto naši argumenti nisu saslušani i zašto nisu bili zainteresirani za naše dokumente. Imam problem s načinom na koji su se odnosili prema igračima.'

Klub je na kraju morao platiti 50 eura za korištenje sobe u zračnoj luci. Južnoafrikanci su kasnije ignorirali dokumente koje su tražili od Nijemaca. Ströll je dodao: 'Igrači su situaciju prihvatili s dozom humora. Bili su vrlo staloženi. Ali ja nisam navikao imati posla s takvim ljudima. Svugdje drugdje su ljudi dragi, topli i uslužni.'

Jakić i Labrović morali su napustiti Južnu Afriku. Augsburg je pokušavao riješiti problem, ali nije uspio. Igrači su se morali vratiti u Njemačku jer je policija hrvatske nogometaše smatrala Nigerijcima. Dok je ostatak momčadi mirno otišao u svoju bazu uoči prijateljske utakmice s tanzanijskim Young Africans SC-om, Jakić i Labrović su se zajedno s direktorom Michaelom Ströllom morali vratiti u Dubai.

Podsjetimo, i Jakić i Labrović su ovog ljeta postali igrači Augsburga. Jakić je prošle sezone bio na posudbi u Augsburgu, a sada je otkupljen iz Eintrachta za pet milijuna eura. Labrović je stigao iz Rijeke u transferu vrijednom 2.5 milijuna eura.