'derbi kumova'

Jakirović otkrio u kakvom su stanju Ademi i Ristovski, pa priznao: Mom kumu nije lako...

23.08.2024 u 15:02

Bionic
Reading

Nogometaše Dinama prije uzvratne utakmice kvalifikacija za Ligu prvaka (srijeda, 28. kolovoza, 18.45 sati) čeka subotnji susret 4. kola SuperSport HNL-a protiv Gorice na Maksimiru (20.30 sati, MAXSport1, MAXtv)

Nakon 3:0 pobjede protiv Qarabaga, Dinamo su subotu u 4. kolu SuperSport HNL-a na Maksimiru dočekuje Goricu (20.30 sati, MAXSport1, MAXtv). Susret je najavio trener 'modrih' Sergej Jakirović.

Sve na Maksimiru razveselila je informacija iz Uefe kako navijači Dinama ponovno smiju na gostovanja...

'To je poticaj, navijači nam daju veliku podršku, naša je obaveza da se dajemo maksimalno na terenu. Jako su nam nedostajali prošle sezone u europskim utakmicama, falio je onaj huk s tribina. Bez obzira koliko njih dođe, znaju nadglasati i domaće navijače. Veselimo se tome i vidim da će dosta ljudi doći u Baku, još jedna obaveza za nas da budemo na maksimalnoj razini', rekao je trener Dinama Sergej Jakirović te se još jednom osvrnuo na susret protiv Qarabaga:

'Zaključak je da je u današnjem nogometu sve izjednačeno, drugačije je kada se ukinuo gol u gostima. Igra se otvoreno i na gol više, nitko više ne dominira svih 90 minuta. Ovo je Liga prvaka i rekao sam već da je svaki detalj bitan. Imali smo nekoliko lošijih procjena, gdje smo znali da su dobri, pogotovo kada izgubiš loptu na sredini terena pa ti oni mogu u pet sekundi doći u peterac. Očekujem da budemo stabilniji u uzvratu, ozbiljni su, ali vidjeli smo da ih možemo ugroziti. Prvak koji već godinama tamo dominira, imaju dobre igrače koji su pokazali klasu. Potvrdili su sve na terenu što smo skautirali, razlika je što smo mi iskoristili svoje šanse. Imamo dobru prednost, ali ne smijemo se opustiti.'

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

I dalje se sve 'vrti' oko tog uzvrata, neće biti lako...

'Nema ekipe na svijetu koja ti neće nešto stvoriti, stvar je da preveniraš. To su ljudi, to nisu roboti. Netko ispadne, netko te prođe. Bitno je ne gubiti glavu, što je bio slučaj prije. Ova ekipa je narasla u godinama stjecanja iskustva, ne živi se od dojma, živi se od rezultata. Analizirat ćemo sve, ne preskačemo utakmice, igramo važnu utakmicu u prvenstvu pa se poslije toga okrećemo Qarabagu. To je dobro što imamo prosjek veći od tri gola po utakmici. Već godinu dana radiš, želiš da se vidi nešto na terenu. Sve što je slatko, ne dolazi se do toga bez mukotrpnog rada. Treba ti kontinuitet, moraš isporučiti rezultat. Mi smo ga isporučili. Nakon odmora i priprema vidi se da drugačije igramo i reagiramo. Uvjeren sam da će biti još bolje', razmišlja Jakirović koji se potom osvrnuo i na Goricu koju vodi njegov kum Rajko Vidović:

  • +33
Dinamo - Šibenik (16.8.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic

'Puno igrača im je otišlo, kum Rajko je trener tamo, dosta sam involviran. Nije mu lako, puno se toga promijenilo, došli su neki novi klinci, mladi, željni dokazivanja. Treba vremena da sjedne sve na mjesto, da pohvataju zahtjeve HNL-a. Ali, doći će ovdje igrati kao i ostali, pokušat će nešto iščačkati. Moramo biti maksimalni.'

Kakvo je stanje s ozljedama u momčadi Dinama?

'Nemamo Perkovića i Perića, Ademi i Ristovski će preskočiti ovu utakmicu u nadi da bi mogli biti spremni za srijedu. Nema drugih ozljeda, odredit ću sastav na dan utakmice, kad vidim tko je koliko svjež', zaključio je Sergej Jakirović.

Standings provided by Sofascore