KONFERENCIJSKA LIGA

Jakirović s ovih 11 kreće u kupovinu mira, Dinamu protiv Viktorije igra samo pobjeda

26.10.2023 u 09:32

Bionic
Reading

Večeras Nogometaši Dinama igraju utakmicu 3. kola skupine C Konferencijske lige protiv češke Viktorije Plzen (21 sat, Arenasport 1, MAXtv)

Utakmica je to koja će odrediti nastavak sezone Zagrepčana, ne samo u Europi već i u SuperSport Hrvatskoj nogometnoj ligi.

Dobar rezultat donosi mir, poraz bi mogao izazvati tektonske poremećaje poput onih na Poljudu. I koliko god trener Dinama naoko djelovao mirno i koliko god vjerovao da mu ovo neće biti posljednja utakmica na klupi Modrih, jasno je s kakvim pritiskom i on i igrači ulaze u susret.

Činjenica je da nakon domaće slijedi gostujuća utakmica protiv Viktorije, pa prilika za iskupljenja u SuperSport HNL gdje Modre očekuju Lokomotiva, Varaždin i Rijeka, a tu je i kup utakmica s Oriolikom. Pobjeda čisti i vidik. Sve ostalo za Jakirovića će biti otežavajuća okolnost.

Viktorija je na maksimalnih šest bodova, Dinamo ih ima tri. Već u toj činjenici je jasno komu će biti lakše ući u utakmicu.

Stoga je Jakiroviću jako važno s kim će otvoriti susret i kojih početnih 11 krenuti u borbu za pobjedu koja donosi više od tri boda. Formacija koja se očekuje je 4-2-3-1.

*više statistike OVDJE

Nevistić će biti na golu. Zadnja linija je gotovo sigurna Moharrami - Ristovski - Perić - Ljubičić. Ispred njih realno je očekivati Mišića i Bulata, po krilima Špikića i Vidovića, a ulozi playmakera Baturinu. Ostaje pitanje isturenog napadača, a prema svemu viđenjom u zadnje vrijeme tu valja očekivati Emrelija.

Standings provided by Sofascore