odlučio je

Jedan od najboljih golmana vraća se nakon godinu dana pauze; evo koliko će zarađivati

10.08.2024 u 08:36

Bionic
Reading

Bivši golman Manchester Uniteda i španjolske reprezentacije David de Gea (33) vraća se u velikom stilu nakon što je godinu dana pauzirao od nogometa

Podsjetimo, David de Gea (33) jedan je od najboljih svjetskih golmana, a prošlog ljeta mu Manchester United nije ponudio novi ugovor. Španjolac je kao slobodan igrač pregovarao s nekoliko europskih velikana, no na kraju nije dobio zadovoljavajuću ponudu te je odlučio kako će uzeti kratku pauzu od nogometa.

Kasnije je otkriveno da je De Gea tražio ugovor od najmanje pet milijuna eura po sezoni, a to mu niti jedan zainteresirani klub prošlog ljeta nije želio dati. Spominjao se i mogući odlazak u Saudijsku Arabiju, no Španjolac je tu opciju odmah prekrižio.

De Gea je u Manchester Unitedu proveo punih 12 godina, bio je kapetan i legenda momčadi na čijem je golu stajao čak 545 puta. Koliko je samo puta svojim obranama spašavao 'crvene vragove', kako u dobrim, tako i u lošim godinama. Recimo samo da je u ManUnitedu na 190 utakmica svoju mrežu sačuvao netaknutom. Uz to je bio i standardni golman španjolske reprezentacije za koju je sakupio 45 utakmica.

A u novoj će sezoni braniti u Serie A nakon što je potpisao ugovor na 1+1 godinu s Fiorentinom! 'Viole' su još ranije dovele hrvatskog reprezentativca Marina Pongračića iz Leccea, a stigao je i Moise Kean iz Juventusa za 13 milijuna eura.

Talijanski mediji otkrili su i koliko će David de Gea zarađivati u Firenci. U prvoj će godini imati plaću od dva milijuna eura koja bi se mogla povećati za još milijun ako se ostvare svi dogovoreni bonusi. U drugoj bi godini ugovora De Gea imao plaću od tri milijuna eura plus još milijun mogućih bonusa.